burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Puding sa kremom od čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

1. sloj

1 kesica C pudinga od vanile

2-3 kašike šećera

1/2l mleka

50g suvog grožđa

rum

2.sloj

80g plazma keksa

80g badema

3.sloj

5 žumanca

7 kašika C šećera u prahu

50g maslaca

70g čokolade

1 kesica C vanilin šećera

4.sloj

200ml slatke pavlake

2 kašike C šećera u prahu

Puding sa kremom od čokolade

Koraci pripreme

Priprema 1.sloja:
Suvo grožđe naseckati i preliti rumom da upije aromu.
Skuvati puding od vanile po uputstvu na kesici. U vruć puding umešati oceđeno suvo grožđe. Prekriti puding samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se hladi.

Priprema 2.sloja:
Samleti plazma keks i bademe i pomešati.

Priprema 3. sloja:
Staviti da se kuva na pari: penasto umućena žumanca sa šećerom u prahu, maslac nasečen na kockice i nalomkana čokolada. Kuvati uz mešanje dok se sva čokolada i maslac ne otope i dok se masa ne ujednači. Na kraju dodati vanilin šećer.

Priprema 4 sloja:
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

U čaše sipati: sloj pudinga, mleven keks sa bademima, krem sa čokoladom i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Naši proizvodi

Puding sa kremom od čokolade

Koraci pripreme

Priprema 1.sloja:
Suvo grožđe naseckati i preliti rumom da upije aromu.
Skuvati puding od vanile po uputstvu na kesici. U vruć puding umešati oceđeno suvo grožđe. Prekriti puding samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se hladi.

Priprema 2.sloja:
Samleti plazma keks i bademe i pomešati.

Priprema 3. sloja:
Staviti da se kuva na pari: penasto umućena žumanca sa šećerom u prahu, maslac nasečen na kockice i nalomkana čokolada. Kuvati uz mešanje dok se sva čokolada i maslac ne otope i dok se masa ne ujednači. Na kraju dodati vanilin šećer.

Priprema 4 sloja:
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

U čaše sipati: sloj pudinga, mleven keks sa bademima, krem sa čokoladom i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Autor

Slađana Petrović Simić

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept