0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
1 kesica C pudinga od vanile
2-3 kašike šećera
1/2l mleka
50g suvog grožđa
rum
80g plazma keksa
80g badema
5 žumanca
7 kašika C šećera u prahu
50g maslaca
70g čokolade
1 kesica C vanilin šećera
200ml slatke pavlake
2 kašike C šećera u prahu
Priprema 1.sloja:
Suvo grožđe naseckati i preliti rumom da upije aromu.
Skuvati puding od vanile po uputstvu na kesici. U vruć puding umešati oceđeno suvo grožđe. Prekriti puding samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se hladi.
Priprema 2.sloja:
Samleti plazma keks i bademe i pomešati.
Priprema 3. sloja:
Staviti da se kuva na pari: penasto umućena žumanca sa šećerom u prahu, maslac nasečen na kockice i nalomkana čokolada. Kuvati uz mešanje dok se sva čokolada i maslac ne otope i dok se masa ne ujednači. Na kraju dodati vanilin šećer.
Priprema 4 sloja:
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
U čaše sipati: sloj pudinga, mleven keks sa bademima, krem sa čokoladom i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.
Priprema 1.sloja:
Suvo grožđe naseckati i preliti rumom da upije aromu.
Skuvati puding od vanile po uputstvu na kesici. U vruć puding umešati oceđeno suvo grožđe. Prekriti puding samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se hladi.
Priprema 2.sloja:
Samleti plazma keks i bademe i pomešati.
Priprema 3. sloja:
Staviti da se kuva na pari: penasto umućena žumanca sa šećerom u prahu, maslac nasečen na kockice i nalomkana čokolada. Kuvati uz mešanje dok se sva čokolada i maslac ne otope i dok se masa ne ujednači. Na kraju dodati vanilin šećer.
Priprema 4 sloja:
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
U čaše sipati: sloj pudinga, mleven keks sa bademima, krem sa čokoladom i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.