burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Puding kolač sa kiselom pavlakom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

5 jaja

250 g brašna

150 g šećera

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

100 ml vode

100 ml ulja

1.5 kašiku C kakao

700 ml mleka

2 C malina pudinga

Fil:

2 x C šlaga classic 40 g

150 ml kisele pavlake

5-6 kašika C šećera u prahu

Dekoracija:

2 kašičice Nesquik praha

Puding kolač sa kiselom pavlakom

Koraci pripreme

Kora:
Skuvamo 2 pudinga (koje smo prethodno razmutili sa malo mleka) u 700 ml mleka i ostavimo da se ohladi. Odvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo mikserom. Žumanca najpre umutimo sa šećerom i vanilin šećerom , dodamo vodu i ulje i sve umutimo u glatku smesu. U smesu sa žumancima dodajemo brašno i prašak za pecivo , mutimo mikserom. I na kraju špatulom dodamo belanca i mešamo ručno.

Odvojimo 1/3 smese i u nju dodamo kakao. Pleh obložimo papirom za pečenje , prospemo u njega žutu smesu. Preko nje prospemo smesu sa kakaom , prošaramo da izgleda prugasto. I na kraju stavljamo puding, tako što ga beremo kašikom i stavljamo u razmacima po smesi ( kao da slažemo voće) . Na taj način testo će izgledati lepo, prošarano kada se ispeče. Testo pečemo na 170 stepeni , oko 35 minuta. Možemo da probamo sa čačkalicom , da li je ispečeno testo.Na način da , zabodemo čačkalicu u koru (deo gde nema pudinga) i čačkalica treba da ostane suva, onda je ispečeno.

Šlag umutimo prema upustvima proizvođača . U šlag dodamo šećer u prahu i pvlaku, umutimo i ostavimo u frižideru dok se kolač ne ispeče.

Kada se prohladi kolač, stavimo šlag preko kolača i pospemo Nesquik prahom.

Naši proizvodi

Puding kolač sa kiselom pavlakom

Koraci pripreme

Kora:
Skuvamo 2 pudinga (koje smo prethodno razmutili sa malo mleka) u 700 ml mleka i ostavimo da se ohladi. Odvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo mikserom. Žumanca najpre umutimo sa šećerom i vanilin šećerom , dodamo vodu i ulje i sve umutimo u glatku smesu. U smesu sa žumancima dodajemo brašno i prašak za pecivo , mutimo mikserom. I na kraju špatulom dodamo belanca i mešamo ručno.

Odvojimo 1/3 smese i u nju dodamo kakao. Pleh obložimo papirom za pečenje , prospemo u njega žutu smesu. Preko nje prospemo smesu sa kakaom , prošaramo da izgleda prugasto. I na kraju stavljamo puding, tako što ga beremo kašikom i stavljamo u razmacima po smesi ( kao da slažemo voće) . Na taj način testo će izgledati lepo, prošarano kada se ispeče. Testo pečemo na 170 stepeni , oko 35 minuta. Možemo da probamo sa čačkalicom , da li je ispečeno testo.Na način da , zabodemo čačkalicu u koru (deo gde nema pudinga) i čačkalica treba da ostane suva, onda je ispečeno.

Šlag umutimo prema upustvima proizvođača . U šlag dodamo šećer u prahu i pvlaku, umutimo i ostavimo u frižideru dok se kolač ne ispeče.

Kada se prohladi kolač, stavimo šlag preko kolača i pospemo Nesquik prahom.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept