burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Princes-krofne sa kupinom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo:

3 šoljice vode

2 šoljice ulja

malo soli

3 šoljice brašna

4 jajeta

Za vanila fil:

6 jaja

14 kašika šećera

8 kašika brašna

1 l mleka

2 C vanilin-šećera

Za fil sa kupinom:

130 g kupina

50 g šećera

1 C vanilin-šećer

1 kašika C gustina

150 ml hladne vode

Za dekoraciju:

C šećer u prahu

sveže kupine

Princes-krofne sa kupinom

Koraci pripreme

Testo pripremiti na sledeći način: vodu, ulje i so kratko kuvati u šerpi, dok ne provri. Skloniti sa vatre i dodati brašno. Sjediniti varjačom i ostaviti da se ohladi.
Kada se bude ohladilo, u testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.
Pleh nauljiti i posuti brašnom. Testo vaditi velikom kašikom ili špricem i ređati na pleh. Peći u rerni.

Fil se priprema na sledeći način: U mleko sipati C vanilin šećer i kuvati. Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i malo mleka. Ovu smesu sipati u mleko koje vri. Mešati bez prestanka i nakon kuvanja ostaviti fil da se ohladi. Ohlađeni fil kratko umutiti mikserom da bude kremastiji.

Za fil od kupina potrebno je iseći kupine na sitnije komade, a potom ih kratko kuvati sa 100 ml vode, šećerom i C vanilin-šećerom. Zasebno rastvoriti C gustin u 50 ml hladne vode i dodati u fil. Kuvati još malo, uz neprestano mešanje.

Ispečene krofne zasecati po sredini, tako da svaka ima donji deo i poklopac. Puniti ih vanila filom, pa filom od kupine. Svakoj staviti poklopac od testa odozgo.
Krofne po želji dekorisati C šećerom u prahu i svežim kupinama.

Naši proizvodi

Princes-krofne sa kupinom

Koraci pripreme

Testo pripremiti na sledeći način: vodu, ulje i so kratko kuvati u šerpi, dok ne provri. Skloniti sa vatre i dodati brašno. Sjediniti varjačom i ostaviti da se ohladi.
Kada se bude ohladilo, u testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.
Pleh nauljiti i posuti brašnom. Testo vaditi velikom kašikom ili špricem i ređati na pleh. Peći u rerni.

Fil se priprema na sledeći način: U mleko sipati C vanilin šećer i kuvati. Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i malo mleka. Ovu smesu sipati u mleko koje vri. Mešati bez prestanka i nakon kuvanja ostaviti fil da se ohladi. Ohlađeni fil kratko umutiti mikserom da bude kremastiji.

Za fil od kupina potrebno je iseći kupine na sitnije komade, a potom ih kratko kuvati sa 100 ml vode, šećerom i C vanilin-šećerom. Zasebno rastvoriti C gustin u 50 ml hladne vode i dodati u fil. Kuvati još malo, uz neprestano mešanje.

Ispečene krofne zasecati po sredini, tako da svaka ima donji deo i poklopac. Puniti ih vanila filom, pa filom od kupine. Svakoj staviti poklopac od testa odozgo.
Krofne po želji dekorisati C šećerom u prahu i svežim kupinama.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept