0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
3 šoljice vode
2 šoljice ulja
malo soli
3 šoljice brašna
4 jajeta
6 jaja
14 kašika šećera
8 kašika brašna
1 l mleka
2 C vanilin-šećera
130 g kupina
50 g šećera
1 C vanilin-šećer
1 kašika C gustina
150 ml hladne vode
C šećer u prahu
sveže kupine
Testo pripremiti na sledeći način: vodu, ulje i so kratko kuvati u šerpi, dok ne provri. Skloniti sa vatre i dodati brašno. Sjediniti varjačom i ostaviti da se ohladi.
Kada se bude ohladilo, u testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.
Pleh nauljiti i posuti brašnom. Testo vaditi velikom kašikom ili špricem i ređati na pleh. Peći u rerni.
Fil se priprema na sledeći način: U mleko sipati C vanilin šećer i kuvati. Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i malo mleka. Ovu smesu sipati u mleko koje vri. Mešati bez prestanka i nakon kuvanja ostaviti fil da se ohladi. Ohlađeni fil kratko umutiti mikserom da bude kremastiji.
Za fil od kupina potrebno je iseći kupine na sitnije komade, a potom ih kratko kuvati sa 100 ml vode, šećerom i C vanilin-šećerom. Zasebno rastvoriti C gustin u 50 ml hladne vode i dodati u fil. Kuvati još malo, uz neprestano mešanje.
Ispečene krofne zasecati po sredini, tako da svaka ima donji deo i poklopac. Puniti ih vanila filom, pa filom od kupine. Svakoj staviti poklopac od testa odozgo.
Krofne po želji dekorisati C šećerom u prahu i svežim kupinama.
Testo pripremiti na sledeći način: vodu, ulje i so kratko kuvati u šerpi, dok ne provri. Skloniti sa vatre i dodati brašno. Sjediniti varjačom i ostaviti da se ohladi.
Kada se bude ohladilo, u testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.
Pleh nauljiti i posuti brašnom. Testo vaditi velikom kašikom ili špricem i ređati na pleh. Peći u rerni.
Fil se priprema na sledeći način: U mleko sipati C vanilin šećer i kuvati. Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i malo mleka. Ovu smesu sipati u mleko koje vri. Mešati bez prestanka i nakon kuvanja ostaviti fil da se ohladi. Ohlađeni fil kratko umutiti mikserom da bude kremastiji.
Za fil od kupina potrebno je iseći kupine na sitnije komade, a potom ih kratko kuvati sa 100 ml vode, šećerom i C vanilin-šećerom. Zasebno rastvoriti C gustin u 50 ml hladne vode i dodati u fil. Kuvati još malo, uz neprestano mešanje.
Ispečene krofne zasecati po sredini, tako da svaka ima donji deo i poklopac. Puniti ih vanila filom, pa filom od kupine. Svakoj staviti poklopac od testa odozgo.
Krofne po želji dekorisati C šećerom u prahu i svežim kupinama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.