burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaOko 50 krofni

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
Oko 50 krofni

Sastojci

Za krofne:

500 ml vode

2 manje šoljice ulja

300 g brašna

7 jaja

1 kesica praska za pecivo

Za fil:

1 l mleka

6 kašika šećera

4 C pudinga od vanile

250g margarina

2 kesice C vanilin šećera

300g C šlag krema

Za posipanje:

C šećer u prahu

Princes krofne

Koraci pripreme

Krofne:
Vodu i ulje staviti da provri, pa dodati brašno. Sve lepo sjediniti pa skloniti sa šporeta. Dok je smesa vruća, dodati jaja, jedno po jedno. Sve sjediniti, pa dodati prašak za pecivo. Ostaviti da odstoji 5 minuta i onda puniti kesu i praviti oblike u plehu, koji je obložen pek papirom. Takodje možete i pomoću kašičice praviti oblike ukoliko nema kesu. Peći na 200°C, dok ne dobiju zlatno-žutu boju, što je oko 30 minuta. NE OTVARATI RERNU DOK SE PEKU, jer će splasnuti i nece se lepo ispeći.

Fil:
Od litre mleka uzeti nekih 200 ml da razmutite 4 pudinga, a ostatak mleka stavite da proključ zajedno sa 6 kašika šećera. Kad provri, zakuvajte puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skuvan puding prekrijte providnom folijom ili kesom da ne uhvati koricu dok se hladni i ostaviti da se skroz ohladi. Kad je puding ohlađen, dodati margarin i vanilin šećer, pa sve lepo sjediniti.

Posebno umitite šlag krem.

Ohladjene krofnice secite na pola i filujte tako što ćete na donju polovinu krofnice staviti fil od pudinga, a potom preko njega šlag. Preko stavite drugi deo krofnice. Kada sve krofnice nafilujete, pospite ih šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Krofne:
Vodu i ulje staviti da provri, pa dodati brašno. Sve lepo sjediniti pa skloniti sa šporeta. Dok je smesa vruća, dodati jaja, jedno po jedno. Sve sjediniti, pa dodati prašak za pecivo. Ostaviti da odstoji 5 minuta i onda puniti kesu i praviti oblike u plehu, koji je obložen pek papirom. Takodje možete i pomoću kašičice praviti oblike ukoliko nema kesu. Peći na 200°C, dok ne dobiju zlatno-žutu boju, što je oko 30 minuta. NE OTVARATI RERNU DOK SE PEKU, jer će splasnuti i nece se lepo ispeći.

Fil:
Od litre mleka uzeti nekih 200 ml da razmutite 4 pudinga, a ostatak mleka stavite da proključ zajedno sa 6 kašika šećera. Kad provri, zakuvajte puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skuvan puding prekrijte providnom folijom ili kesom da ne uhvati koricu dok se hladni i ostaviti da se skroz ohladi. Kad je puding ohlađen, dodati margarin i vanilin šećer, pa sve lepo sjediniti.

Posebno umitite šlag krem.

Ohladjene krofnice secite na pola i filujte tako što ćete na donju polovinu krofnice staviti fil od pudinga, a potom preko njega šlag. Preko stavite drugi deo krofnice. Kada sve krofnice nafilujete, pospite ih šećerom u prahu.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept