0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
125g margarina
150 g šećera
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
220 g brašno
1 C pračak za pecivo
1 C vanilin šećer
3 veće jabuke
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
1 kašičica cimeta
po želji 3 kašike suvog grožđa
2 kesice C vanilin pudinga
5 kašika šećera
750 ml mleka
50 g bele čokolade
100 g margarin
100 g šećer
100g brašno
Za posipanje C šećer u prahu
Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba da je gusto.
Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.
Fil od jabuka : Izrendamo jabuke, pospemo šećerom, vanilom i cimetom , možemo malo da ih dinstamo u tiganju na mirnoj vatri. Jabukama dodamo suvo grožđe i prospemo smesu po testu.
Fil od pudinga: Skuvamo puding (koji smo prethodno razmutili sa malo mleka i sa šećerom) u mleku. I odmah dodamo belu čokoladu , kako bi se otopila i vruć puding prelijemo preko jabuka.
Testo : Pomešamo sve sastojke kako bi dobili mrvičastu smesu . Smesu pospemo po pudingu.
Pitu pečemo na 180 stepeni, 45 min.
Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba da je gusto.
Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.
Fil od jabuka : Izrendamo jabuke, pospemo šećerom, vanilom i cimetom , možemo malo da ih dinstamo u tiganju na mirnoj vatri. Jabukama dodamo suvo grožđe i prospemo smesu po testu.
Fil od pudinga: Skuvamo puding (koji smo prethodno razmutili sa malo mleka i sa šećerom) u mleku. I odmah dodamo belu čokoladu , kako bi se otopila i vruć puding prelijemo preko jabuka.
Testo : Pomešamo sve sastojke kako bi dobili mrvičastu smesu . Smesu pospemo po pudingu.
Pitu pečemo na 180 stepeni, 45 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.