burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posno šareno oko

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Beli deo:

250 ml vode

50 g C čvrstina

30 g kristal šećera

100 g kokosa

60 g posnog margarina

40 g C šećera u prahu

Tamni deo:

100 g kristal šećera

100 ml vode

100 g kakao krem table

120 g posnog margarina

200 g posnog mlevenog keksa

Dodatno:

200 g sušenih smokvi

100 g žele bombona

Posno šareno oko

Koraci pripreme

Prvo se napravi beli deo, staviti pola vode da provri i tu umešati C čvrstin, šećer i ostatak vode.

Zakuvati i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre da se ohladi.

Spremiti smokve tako što ćete ih potopiti 10-ak minuta u vodu i skinuti peteljke.

Preseći četvrtaste žele bombone i ugurati u svaku smokvu po deo.

Kada se cela smesa ohladila izmiksati margarin i C šećer u prahu.

Prvo malo izmutiti masu sa C čvrstinom (biće lepljiva), pa je dodati umućenom margarinu, sjediniti, zatim dodati kokos i sve umutiti.

Pokvasiti ruke i uzeti malo bele smese, rastanjiti i u sredinu staviti smokvu i napraviti lopticu.

Loptice staviti tako u frižider 2 sata.

Tamni deo:
Prokuvati vodu i šećer samo da provri, pa dodati iseckan margarin i čokoladu, pa mešati dok se ne otopi.

Skloniti sa vatre, pa dodati mleveni keks, izmešati i ostaviti da se hladi, ali ne previše da se ne bi previše i steglo.

Izvaditi kuglice iz frižidera, pa na dlan staviti dosta mlake tamne smese, pa staviti belu kuglicu i opet među dlanove oblikovati kugle sada već velike kao manji limun.

Ostaviti u frižideru da se stegne, pa oštrim nožem iseći loptice na 4 dela.

Naši proizvodi

Posno šareno oko

Koraci pripreme

Prvo se napravi beli deo, staviti pola vode da provri i tu umešati C čvrstin, šećer i ostatak vode.

Zakuvati i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre da se ohladi.

Spremiti smokve tako što ćete ih potopiti 10-ak minuta u vodu i skinuti peteljke.

Preseći četvrtaste žele bombone i ugurati u svaku smokvu po deo.

Kada se cela smesa ohladila izmiksati margarin i C šećer u prahu.

Prvo malo izmutiti masu sa C čvrstinom (biće lepljiva), pa je dodati umućenom margarinu, sjediniti, zatim dodati kokos i sve umutiti.

Pokvasiti ruke i uzeti malo bele smese, rastanjiti i u sredinu staviti smokvu i napraviti lopticu.

Loptice staviti tako u frižider 2 sata.

Tamni deo:
Prokuvati vodu i šećer samo da provri, pa dodati iseckan margarin i čokoladu, pa mešati dok se ne otopi.

Skloniti sa vatre, pa dodati mleveni keks, izmešati i ostaviti da se hladi, ali ne previše da se ne bi previše i steglo.

Izvaditi kuglice iz frižidera, pa na dlan staviti dosta mlake tamne smese, pa staviti belu kuglicu i opet među dlanove oblikovati kugle sada već velike kao manji limun.

Ostaviti u frižideru da se stegne, pa oštrim nožem iseći loptice na 4 dela.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept