burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija18

Posni minjoni

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
18

Sastojci

Korica:

120 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

120 ml vode

80 ml ulja

60 g džema od pomorandže

350 g brašna

40 g C Kakao praha

2 kašičice đumbira u prahu

1 kašičica cimeta

1/2 kašičice C Sode bikarbone

1/2 kašičice C Praška za pecivo

Fil:

150 g C Šećera u prahu

1 kesica C Vanilin šećera

100 ml soka od pomorandže

100 g tamne čokolade

rendana korica pomorandže

125 g margarina

300 g mlevenog keksa

80 g kašike džema od pomorandže

Dekoracija:

istopljena bela čokolada 400g

komadići pomorandže

Posni minjoni

Koraci pripreme

Kora:
Pomešati brašno, prašak za pecivo kakao, đumbir, cimet i sodu bikarbonu. Pomešati sve ostale sastojke u šerpici, mešati i zagrejati da prokuva.

Kad se smesa prohladi pomešati ove dve smese i formirati testo.

Peći rastanjeno na plehu od rerne (60x30 com), pa kad se ohladi podeliti na tri dela.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni 10-ak minuta.

Fil:
Prokuvati dok se ne sjedini: prah šećer, vanilin šećer, čokoladu, sok od pomorandže, margarin, koricu pomorandže. Dodati keks i džem.

Ohlađene kore filovati toplim filom, pa ohladiti.

Dekoracija:
Prelivati kocke istopljenom čokoladom i dekorisati komadićima pomorandže.

Naši proizvodi

Posni minjoni

Koraci pripreme

Kora:
Pomešati brašno, prašak za pecivo kakao, đumbir, cimet i sodu bikarbonu. Pomešati sve ostale sastojke u šerpici, mešati i zagrejati da prokuva.

Kad se smesa prohladi pomešati ove dve smese i formirati testo.

Peći rastanjeno na plehu od rerne (60x30 com), pa kad se ohladi podeliti na tri dela.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni 10-ak minuta.

Fil:
Prokuvati dok se ne sjedini: prah šećer, vanilin šećer, čokoladu, sok od pomorandže, margarin, koricu pomorandže. Dodati keks i džem.

Ohlađene kore filovati toplim filom, pa ohladiti.

Dekoracija:
Prelivati kocke istopljenom čokoladom i dekorisati komadićima pomorandže.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept