0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
18
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
18
120 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
120 ml vode
80 ml ulja
60 g džema od pomorandže
350 g brašna
40 g C Kakao praha
2 kašičice đumbira u prahu
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice C Sode bikarbone
1/2 kašičice C Praška za pecivo
150 g C Šećera u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
100 ml soka od pomorandže
100 g tamne čokolade
rendana korica pomorandže
125 g margarina
300 g mlevenog keksa
80 g kašike džema od pomorandže
istopljena bela čokolada 400g
komadići pomorandže
Kora:
Pomešati brašno, prašak za pecivo kakao, đumbir, cimet i sodu bikarbonu. Pomešati sve ostale sastojke u šerpici, mešati i zagrejati da prokuva.
Kad se smesa prohladi pomešati ove dve smese i formirati testo.
Peći rastanjeno na plehu od rerne (60x30 com), pa kad se ohladi podeliti na tri dela.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni 10-ak minuta.
Fil:
Prokuvati dok se ne sjedini: prah šećer, vanilin šećer, čokoladu, sok od pomorandže, margarin, koricu pomorandže. Dodati keks i džem.
Ohlađene kore filovati toplim filom, pa ohladiti.
Dekoracija:
Prelivati kocke istopljenom čokoladom i dekorisati komadićima pomorandže.
Kora:
Pomešati brašno, prašak za pecivo kakao, đumbir, cimet i sodu bikarbonu. Pomešati sve ostale sastojke u šerpici, mešati i zagrejati da prokuva.
Kad se smesa prohladi pomešati ove dve smese i formirati testo.
Peći rastanjeno na plehu od rerne (60x30 com), pa kad se ohladi podeliti na tri dela.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni 10-ak minuta.
Fil:
Prokuvati dok se ne sjedini: prah šećer, vanilin šećer, čokoladu, sok od pomorandže, margarin, koricu pomorandže. Dodati keks i džem.
Ohlađene kore filovati toplim filom, pa ohladiti.
Dekoracija:
Prelivati kocke istopljenom čokoladom i dekorisati komadićima pomorandže.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.