burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Posni medeni kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

250 g brašna tip 400

100 ml mlake vode

25 ml mineralne vode

20 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica kristal šećera

6 g C suvog kvasca

1 prstohvat soli

2 supene kašike meda

120 g zamrznutog posnog margarina

džem od jagode

10 g C šećera u prahu za posipanje

Posni medeni kroasani

Koraci pripreme

U mlaku vodu razmutiti kvasac i dodati kašičicu šećera, ostaviti 10 minuta.

Brašno prosejati, pa dodati razmućen C kvasac, mineralnu vodu, so, med, C vanilin šećer, C šećer u prahu, pa zamesiti testo da bude glatko, po potrebi dodati brašno ili vodu. Ostaviti testo da odstoji 2 0minuta.

Pobrašniti radnu površinu, pa premesiti testo i podeli na 10-11 loptica. Lopticu razvući tanko oklagijom pa izrendati preko nje zamrznut margarin.

Sledeću lopticu razvući pa staviti preko prve i opet narendati margarin.

Postupak ponavljati do poslednje loptice, koju treba razvući oklagijom i prekriti njome sve slojeve testa. Za poslednju lopticu ne treba margarin.

Sve razvući oklagijom u veliki krug, pa preseći na četvrtinu, a svaku četvrtinu na pola, da se dobije osam trokutića.

Na svaki trokutić staviti po kašiku džema od jagode, umotati ih i saviti krajeve da liče na polumesec.

Ostaviti da dobro nadođu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Posni medeni kroasani

Koraci pripreme

U mlaku vodu razmutiti kvasac i dodati kašičicu šećera, ostaviti 10 minuta.

Brašno prosejati, pa dodati razmućen C kvasac, mineralnu vodu, so, med, C vanilin šećer, C šećer u prahu, pa zamesiti testo da bude glatko, po potrebi dodati brašno ili vodu. Ostaviti testo da odstoji 2 0minuta.

Pobrašniti radnu površinu, pa premesiti testo i podeli na 10-11 loptica. Lopticu razvući tanko oklagijom pa izrendati preko nje zamrznut margarin.

Sledeću lopticu razvući pa staviti preko prve i opet narendati margarin.

Postupak ponavljati do poslednje loptice, koju treba razvući oklagijom i prekriti njome sve slojeve testa. Za poslednju lopticu ne treba margarin.

Sve razvući oklagijom u veliki krug, pa preseći na četvrtinu, a svaku četvrtinu na pola, da se dobije osam trokutića.

Na svaki trokutić staviti po kašiku džema od jagode, umotati ih i saviti krajeve da liče na polumesec.

Ostaviti da dobro nadođu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Posuti C šećerom u prahu.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept