burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Posni banini

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

400 g brašna

250 g posnog margarina

2 kesice C vanilin šećera

100 g C šećera u prahu

nekoliko kapi soka od sveže ceđenog limuna

Za nadev:

po potrebi džem

Posni banini

Koraci pripreme

Pre pripreme margarin ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi, pa ga zgnječiti viljuškom, dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer i uzmešati.

Zasebno u dublju posudu usuti brašno, umešati pripremljenu smesu, dodati limunov sok i zamesiti testo.

Prekriti folijom i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.

Nakon toga uzimati po malo smese, oblikovati kuglice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.

Na svakoj kuglici napraviti udubljrnje. U svako udubljenje staviti po malo džema.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotove keksiće izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohlade, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Posni banini

Koraci pripreme

Pre pripreme margarin ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi, pa ga zgnječiti viljuškom, dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer i uzmešati.

Zasebno u dublju posudu usuti brašno, umešati pripremljenu smesu, dodati limunov sok i zamesiti testo.

Prekriti folijom i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.

Nakon toga uzimati po malo smese, oblikovati kuglice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.

Na svakoj kuglici napraviti udubljrnje. U svako udubljenje staviti po malo džema.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotove keksiće izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohlade, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept