burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Posne krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

40 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca

300 ml mlake vode

200 ml kisele vode

3 kesice C vanilin šećera

2 kašike šećera

1 kašičica soli

narendana kora limuna i narandže

100 ml ulja

1 kg brašna

za prženje oko 500 ml ulja

150 g C šećera u prahu

Posne krofne

Koraci pripreme

Pomešati u posudu kvasac, 150 ml mlake vode, 2 kašike šećera i 2 kašike brašna, ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.

Kada se kvasac aktivirao dodati preostalu mlaku vodu, 200 ml kisele vode, 2 C vanilin šećera, narendanu koru limuna i narandže, 100 ml ulja i polovinu brašna dobro izmešati, zatim dodati kašičicu soli i ostatak brašna.

Testo dobro umesiti da nema grudvica. I ostaviti da naraste oko 20 minuta na toplom mestu.

Kada je testo naraslo istresti ga na radnu površinu premesiti i ostaviti da odstoji 1 minut, zatim razviti koru debljine 1.5-2cm, modlom za krofne ili čašom seći krofne i ostaviti ih da odstoje 10 minuta.

Za to vreme sipati u šerpu oko 500 ml ulja da se zagreje, kada se ulje zagreje krofne lagano spuštati u ulje tako da strana koja je bila gore prvo se ona prži u šerpi poklopljenoj oko 30 sekunde, zatim ih okrenuti sa druge strane još pola minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Kada se krofne prohlade pomešati 150 grama C šećera u prahu i 1 kesicu C vanilin šećera, krofne valjati u šećer i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Posne krofne

Koraci pripreme

Pomešati u posudu kvasac, 150 ml mlake vode, 2 kašike šećera i 2 kašike brašna, ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.

Kada se kvasac aktivirao dodati preostalu mlaku vodu, 200 ml kisele vode, 2 C vanilin šećera, narendanu koru limuna i narandže, 100 ml ulja i polovinu brašna dobro izmešati, zatim dodati kašičicu soli i ostatak brašna.

Testo dobro umesiti da nema grudvica. I ostaviti da naraste oko 20 minuta na toplom mestu.

Kada je testo naraslo istresti ga na radnu površinu premesiti i ostaviti da odstoji 1 minut, zatim razviti koru debljine 1.5-2cm, modlom za krofne ili čašom seći krofne i ostaviti ih da odstoje 10 minuta.

Za to vreme sipati u šerpu oko 500 ml ulja da se zagreje, kada se ulje zagreje krofne lagano spuštati u ulje tako da strana koja je bila gore prvo se ona prži u šerpi poklopljenoj oko 30 sekunde, zatim ih okrenuti sa druge strane još pola minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Kada se krofne prohlade pomešati 150 grama C šećera u prahu i 1 kesicu C vanilin šećera, krofne valjati u šećer i ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept