burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Posne kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

1 kg brašna

500 ml gazirane mineralne vode

1 kašičica so

40 g svežeg kvasca

rendana kora od 1 limuna

2 kašičice šećera

1 C vanilin-šećer

200 ml ulje

Za premazivanje:

150 g posnog margarina

Za nadev:

po potrebi džem (pekmez)

Za posipanje:

C šećer u prahu

Posne kiflice

Koraci pripreme

Za testo:
U dublju posudu usuti 800 g brašna, dodati so, izmešati, napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, dodati šećer, rendanu koru limuna, dodati C vanilin-šećer, gaziranu mineralnu vodu, ulje i dodajući preostalo brašno (200 g) zamesiti testo.

Testo premazati uljem sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri jednaka dela i ostaviti da odstoji 5 minuta. Svaki deo oklagijom razviti u veliki krug i oremazati omekšalim margarinom.

Preklopiti gornju stranu, potom donju stranu, zatim sa desne strane preklopiti jednom, zatim još jednom i na kraju preklopiti treći put. Postupak ponoviti i sa preostala dva dela.

Ostaviti da odstoje 10 minuta. Nakon toga,svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove.

Na svaki trougao naneti po malo džema (pekmeza), uviti u kiflice i poređati u pleh premazan margarinom. Ostaviti da odstoje 10 minuta.

Kiflice peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Posne kiflice

Koraci pripreme

Za testo:
U dublju posudu usuti 800 g brašna, dodati so, izmešati, napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, dodati šećer, rendanu koru limuna, dodati C vanilin-šećer, gaziranu mineralnu vodu, ulje i dodajući preostalo brašno (200 g) zamesiti testo.

Testo premazati uljem sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri jednaka dela i ostaviti da odstoji 5 minuta. Svaki deo oklagijom razviti u veliki krug i oremazati omekšalim margarinom.

Preklopiti gornju stranu, potom donju stranu, zatim sa desne strane preklopiti jednom, zatim još jednom i na kraju preklopiti treći put. Postupak ponoviti i sa preostala dva dela.

Ostaviti da odstoje 10 minuta. Nakon toga,svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove.

Na svaki trougao naneti po malo džema (pekmeza), uviti u kiflice i poređati u pleh premazan margarinom. Ostaviti da odstoje 10 minuta.

Kiflice peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept