0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
1 kg brašna
500 ml gazirane mineralne vode
1 kašičica so
40 g svežeg kvasca
rendana kora od 1 limuna
2 kašičice šećera
1 C vanilin-šećer
200 ml ulje
150 g posnog margarina
po potrebi džem (pekmez)
C šećer u prahu
Za testo:
U dublju posudu usuti 800 g brašna, dodati so, izmešati, napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, dodati šećer, rendanu koru limuna, dodati C vanilin-šećer, gaziranu mineralnu vodu, ulje i dodajući preostalo brašno (200 g) zamesiti testo.
Testo premazati uljem sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri jednaka dela i ostaviti da odstoji 5 minuta. Svaki deo oklagijom razviti u veliki krug i oremazati omekšalim margarinom.
Preklopiti gornju stranu, potom donju stranu, zatim sa desne strane preklopiti jednom, zatim još jednom i na kraju preklopiti treći put. Postupak ponoviti i sa preostala dva dela.
Ostaviti da odstoje 10 minuta. Nakon toga,svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove.
Na svaki trougao naneti po malo džema (pekmeza), uviti u kiflice i poređati u pleh premazan margarinom. Ostaviti da odstoje 10 minuta.
Kiflice peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Za testo:
U dublju posudu usuti 800 g brašna, dodati so, izmešati, napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, dodati šećer, rendanu koru limuna, dodati C vanilin-šećer, gaziranu mineralnu vodu, ulje i dodajući preostalo brašno (200 g) zamesiti testo.
Testo premazati uljem sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri jednaka dela i ostaviti da odstoji 5 minuta. Svaki deo oklagijom razviti u veliki krug i oremazati omekšalim margarinom.
Preklopiti gornju stranu, potom donju stranu, zatim sa desne strane preklopiti jednom, zatim još jednom i na kraju preklopiti treći put. Postupak ponoviti i sa preostala dva dela.
Ostaviti da odstoje 10 minuta. Nakon toga,svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove.
Na svaki trougao naneti po malo džema (pekmeza), uviti u kiflice i poređati u pleh premazan margarinom. Ostaviti da odstoje 10 minuta.
Kiflice peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.