0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
3
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3
200 ml mlaka voda
10 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
1 prstohvat soli
50 ml ulje
450 g brašna
džem po potrebi
C šećer u prahu
U odgovarajuću posudu uluti 100 ml mlake vode, umešati izmrvljen kvasac, dodati 1 kašiku šećera i 1 kašiku brašna, sve izmešati i ostaviti da nadođe.
Brašno usuti u dublju posudu, dodati nadošli kvasac,1 kašiku šećera, ulje, preostalu mlaku vodu (100 ml), posoliti i zamesiti mekše testo. Ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na 6 jufki. Svaku jufku razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 kašičicu džema.
Sklopiti krajeve formirajući loptice. Kalup za kuglof premazati margarinom i poređati loptice.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove buhtle izvaditi iz rerne, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
U odgovarajuću posudu uluti 100 ml mlake vode, umešati izmrvljen kvasac, dodati 1 kašiku šećera i 1 kašiku brašna, sve izmešati i ostaviti da nadođe.
Brašno usuti u dublju posudu, dodati nadošli kvasac,1 kašiku šećera, ulje, preostalu mlaku vodu (100 ml), posoliti i zamesiti mekše testo. Ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na 6 jufki. Svaku jufku razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 kašičicu džema.
Sklopiti krajeve formirajući loptice. Kalup za kuglof premazati margarinom i poređati loptice.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove buhtle izvaditi iz rerne, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.