0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
4 kruške
400 ml crnog vina
400 ml vode
1 štapić cimeta
narendana kora pola narandže
1 C vanilin šećer
50 g C smeđeg šećera
1 kašika meda
1 kašika maslaca
C Eskimko sa ukusom vanilina
Pomešajte vodu, vino, šećer, med, narandžinu koru, C vanilin šećer i cimet pa zakuvajte.
Kruške ogulite, ali ih ostavite sa peteljkama. Odrežite im mali deo dna i izdubite koštice, pa ih potopite u vino.
Poširajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, pazeći da zadrže oblik.
Povremeno ih okrenite kako bi se ravnomerno ispoširale.
Iz vina uklonite štapić cimeta i nastavite da ga kuvate dok se ne pretvori u sirup.
Sklonite sa vatre i dok je vruće umešajte maslac.
Servirajte kruške na tanjir, prelijte je sirupom od vina i poslužite uz C Eskimo sladoled od vanile posut listićima badema.
Pomešajte vodu, vino, šećer, med, narandžinu koru, C vanilin šećer i cimet pa zakuvajte.
Kruške ogulite, ali ih ostavite sa peteljkama. Odrežite im mali deo dna i izdubite koštice, pa ih potopite u vino.
Poširajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, pazeći da zadrže oblik.
Povremeno ih okrenite kako bi se ravnomerno ispoširale.
Iz vina uklonite štapić cimeta i nastavite da ga kuvate dok se ne pretvori u sirup.
Sklonite sa vatre i dok je vruće umešajte maslac.
Servirajte kruške na tanjir, prelijte je sirupom od vina i poslužite uz C Eskimo sladoled od vanile posut listićima badema.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.