burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 parčića pite

Pita sa višnjama i čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 parčića pite

Sastojci

500 g kora za pitu

500-600 g višnje

C griz (kašika i po na jednu koru)

šećer (3 pune kašike na jednu koru)

ulje (2 pune kašike na jednu koru)

300 g čokolade za kuvanje

C šećer u prahu

Pita sa višnjama i čokoladom

Koraci pripreme

Dve kore spojiti i staviti na ravnu površinu.

Poređati po njima višnje ( po 7 višanja u 4 reda).

Čokoladu ( 4 štanglice) poređati jednu do druge iznad prvog reda višanja.

Preko svake višnje posuti šećer (ukupno tri pune kašike po jednoj kori), potom C griz (ukupno jednu i po kašiku po jednoj kori) i ulje ( ukupno dve pune kašike po jednoj kori).

Koru odozgo-naniže uviti u rolat.

Uvijene kore poređati u pleh, zatim svaku po površini premazati sa vrlo malo ulja.

Peći na 200 stepeni dok kore ne porumene, a kasnije na 180 stepeni. Pitu ukupno treba peći 40-tak minuta.

Izvaditi pitu iz rerne, poprskati je po površini sa vrlo malo vode i prekriti krpom 10 minuta, zatim iseći pitu na parčiće željene veličine.

Po površini svakog parčeta posuti C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Pita sa višnjama i čokoladom

Koraci pripreme

Dve kore spojiti i staviti na ravnu površinu.

Poređati po njima višnje ( po 7 višanja u 4 reda).

Čokoladu ( 4 štanglice) poređati jednu do druge iznad prvog reda višanja.

Preko svake višnje posuti šećer (ukupno tri pune kašike po jednoj kori), potom C griz (ukupno jednu i po kašiku po jednoj kori) i ulje ( ukupno dve pune kašike po jednoj kori).

Koru odozgo-naniže uviti u rolat.

Uvijene kore poređati u pleh, zatim svaku po površini premazati sa vrlo malo ulja.

Peći na 200 stepeni dok kore ne porumene, a kasnije na 180 stepeni. Pitu ukupno treba peći 40-tak minuta.

Izvaditi pitu iz rerne, poprskati je po površini sa vrlo malo vode i prekriti krpom 10 minuta, zatim iseći pitu na parčiće željene veličine.

Po površini svakog parčeta posuti C šećer u prahu.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept