burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za nadev:

15 kašika šećera

6 kašika prezli

400 g mrzlih višanja

Za premazivanje:

100 ml vode

100 ml ulja

Za posipanje:

C šećer u prahu

I još:

9 tankih kora za pitu

Pita sa višnjama

Koraci pripreme

U činiju uliti vodu, dodati ulje i izmešati. Uzeti jednu koru, premazati je mešavinom ulja i vode, posuti sa 2 kašike šećera.

Staviti drugu koru, pa i nju premazati mešavinom ulja i vode i posuti sa 2 kašike šećera.

Prekriti trećom korom, premazati je mešavinom ulja i vode i niz jedan kraj rasporediti mrzle višnje.

Preko višanja rasporediti 2 kašike prezli, a preko prezli naneti 1 kašiku šećera. Uviti u rolat. Na isti način napraviti još dva rolata.

Sva tri rolata poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih mešavinom ulja i vode i iseći ih na parčad željene veličine (zaseći, kako bi se pita, kada se ispeče, lakše sekla i tako neće pucati gornja kora).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pitu izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Pitu posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Pita sa višnjama

Koraci pripreme

U činiju uliti vodu, dodati ulje i izmešati. Uzeti jednu koru, premazati je mešavinom ulja i vode, posuti sa 2 kašike šećera.

Staviti drugu koru, pa i nju premazati mešavinom ulja i vode i posuti sa 2 kašike šećera.

Prekriti trećom korom, premazati je mešavinom ulja i vode i niz jedan kraj rasporediti mrzle višnje.

Preko višanja rasporediti 2 kašike prezli, a preko prezli naneti 1 kašiku šećera. Uviti u rolat. Na isti način napraviti još dva rolata.

Sva tri rolata poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih mešavinom ulja i vode i iseći ih na parčad željene veličine (zaseći, kako bi se pita, kada se ispeče, lakše sekla i tako neće pucati gornja kora).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pitu izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Pitu posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept