burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Pita sa pudingom i šumskim voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

600 g gotovog lisnatog testa

Krem

1,2 l mleka

3 kesice C pudinga od vanile

170 g šećera

Fil od voća:

400 g mešanog šumskog bobičastog voća (borovnice, kupine, maline, jagode)

40 g maslaca

70 g šećera

40 g C čvrstina

Za posipanje:

C šećer u prahu

C vanilin šećer

Pita sa pudingom i šumskim voćem

Koraci pripreme

Prvo izvadite smrznuto lisnato testo da ima vremena da omekša da možete da ga razvijete čim pripremite nadeve. Za pitu vam je potrebna i tepsija prečnika 26 cm.

Puding (3 kesice) pomešajte sa šećerom i malo mleka oduzetog od 1,2 l da nema grudvica, a ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding po uputstvu na kesici. Ostavite da se prohladi desetak minuta.

Za fil od voća u šerpicu stavite maslac da se otopi, pa dodajte voće i šećer i promešajte.

Kad se šećer otopi dodajte i čvrstin, izmešajte i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje 7-8 minuta da se smesa zgusne.

Pripremljenu smesu sklonite s ringle da se prohladi desetak minuta.

Lisnato testo razvucite toliko da kad se stavi u tepsiju prelazi preko ivica tepsije bar 5-6 cm.

Preko razvučenog testa sipajte prohlađen puding pa preko pudinga rasporedite fil od voća.

Prebacite preko nadeva testo koje je prelazilo ivicu tepsije tako da u sredini ostane nepokriven deo pite.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.

Ostavite pitu da se ohladi pa deo prekriven korom pospite prosejanim šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Pita sa pudingom i šumskim voćem

Koraci pripreme

Prvo izvadite smrznuto lisnato testo da ima vremena da omekša da možete da ga razvijete čim pripremite nadeve. Za pitu vam je potrebna i tepsija prečnika 26 cm.

Puding (3 kesice) pomešajte sa šećerom i malo mleka oduzetog od 1,2 l da nema grudvica, a ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding po uputstvu na kesici. Ostavite da se prohladi desetak minuta.

Za fil od voća u šerpicu stavite maslac da se otopi, pa dodajte voće i šećer i promešajte.

Kad se šećer otopi dodajte i čvrstin, izmešajte i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje 7-8 minuta da se smesa zgusne.

Pripremljenu smesu sklonite s ringle da se prohladi desetak minuta.

Lisnato testo razvucite toliko da kad se stavi u tepsiju prelazi preko ivica tepsije bar 5-6 cm.

Preko razvučenog testa sipajte prohlađen puding pa preko pudinga rasporedite fil od voća.

Prebacite preko nadeva testo koje je prelazilo ivicu tepsije tako da u sredini ostane nepokriven deo pite.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.

Ostavite pitu da se ohladi pa deo prekriven korom pospite prosejanim šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept