burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Pita sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1/2 kg kora za pitu

Smesa za mazanje kora:

2 jaja

2 čaše jogurta

1 C prašak za pecivo

1/2 šolje brašna

1 čaša ulja

Fil:

200 g maka

1 C vanilin šećer

8 kašika C šećera u prahu

3-5 kašika C griza

1 čaša mleka

Pita sa makom

Koraci pripreme

Umutiti smesu od jaja, brašna, jogurta, ulja, soli i C praška za pecivo. Tom smesom se filuju kore. Od tog pakovanja kora trebalo bi napraviti tri rolata.

Fil:
Za to vreme zagrejati mleko, dodati mak, C prah šećer, C vanilin šećer i pustiti da provri. Kada provri, smanjiti temperaturu i dodati C griz. Još malo kuvati, da nabubri griz. Fil bi trebalo da bude ne previše gust.

Kada se malo prohladi fil, uključujučiti rernu na 250°C i krenuti sa mazanjem kora smesom od jaja. Poslednju koru namazati filom i urolati. Rolat premazati smesom od jaja.

Rolate ubacite u zagrejanu rernu i smanjite na 180 °C. Peku se oko 20 min, zavisno od rerne. Dok ne postane zlatnasta kora.

Naši proizvodi

Pita sa makom

Koraci pripreme

Umutiti smesu od jaja, brašna, jogurta, ulja, soli i C praška za pecivo. Tom smesom se filuju kore. Od tog pakovanja kora trebalo bi napraviti tri rolata.

Fil:
Za to vreme zagrejati mleko, dodati mak, C prah šećer, C vanilin šećer i pustiti da provri. Kada provri, smanjiti temperaturu i dodati C griz. Još malo kuvati, da nabubri griz. Fil bi trebalo da bude ne previše gust.

Kada se malo prohladi fil, uključujučiti rernu na 250°C i krenuti sa mazanjem kora smesom od jaja. Poslednju koru namazati filom i urolati. Rolat premazati smesom od jaja.

Rolate ubacite u zagrejanu rernu i smanjite na 180 °C. Peku se oko 20 min, zavisno od rerne. Dok ne postane zlatnasta kora.

Autor

Dana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept