burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Pita sa jabukama i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Kore:

250 ml mlake vode

1 kašičica soli

1/2 šoljice maslinovog ulja

1 kg brašno T-500

Nadev:

oko 1 kg jabuka

250 g mlevenih oraha

150 g šećera

2 kesice cimeta

2 kesice C Vanilin šećera

Za posipanje:

po potrebi C šećera u prahu

Pita sa jabukama i orasima

Koraci pripreme

Priprema kore:
Zamesiti testo od brašna, 250 ml vode, ravne kašičice soli i malo maslinovog ulja (oko 1/2 kafene šoljice).

Podeliti testo na 4 dela, razvući oklagijom prečnika otprilike 10-15 cm, premazati uljem, pokrijte ga samolepljivom folijom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Za to vreme pripremite nadev:
Jabuke očistiti, oljuštiti i izrendati. U dublju činiju stavite narendane jabuke, dodajte C vanilin šećer, šećer, cimet i mlevene orahe. Zatim sve lagano promešajte da se nadev ujednači.

Priprema pite:
Na kuhinjski sto staviti stolnjak, da bi ste mogli razvlačiti kore. Uzmete jednu koru i lagano od sredine kore počinjete da vučete krajeve prstima, vodeći računa da se kora ne pocepa.

Kada je kora razvučena stavite nadev. Posuti nadev od jabuka, oraha i šećera na razvičenu koru ravnomerno.

Koru poprskajte sa malo ulja i pomoću stoljnjaka uviti koru u rolnu. Lagano, pripremljenu pitu prebacite u pleh obložen pek papirom.

Rernu ugrejte na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Kada je pita gotova pokrijte je čistom mokrom krpom.

Prilikom posluženja pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Pita sa jabukama i orasima

Koraci pripreme

Priprema kore:
Zamesiti testo od brašna, 250 ml vode, ravne kašičice soli i malo maslinovog ulja (oko 1/2 kafene šoljice).

Podeliti testo na 4 dela, razvući oklagijom prečnika otprilike 10-15 cm, premazati uljem, pokrijte ga samolepljivom folijom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Za to vreme pripremite nadev:
Jabuke očistiti, oljuštiti i izrendati. U dublju činiju stavite narendane jabuke, dodajte C vanilin šećer, šećer, cimet i mlevene orahe. Zatim sve lagano promešajte da se nadev ujednači.

Priprema pite:
Na kuhinjski sto staviti stolnjak, da bi ste mogli razvlačiti kore. Uzmete jednu koru i lagano od sredine kore počinjete da vučete krajeve prstima, vodeći računa da se kora ne pocepa.

Kada je kora razvučena stavite nadev. Posuti nadev od jabuka, oraha i šećera na razvičenu koru ravnomerno.

Koru poprskajte sa malo ulja i pomoću stoljnjaka uviti koru u rolnu. Lagano, pripremljenu pitu prebacite u pleh obložen pek papirom.

Rernu ugrejte na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Kada je pita gotova pokrijte je čistom mokrom krpom.

Prilikom posluženja pospite C šećerom u prahu.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept