burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Pita sa jabukama i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 pakovanje kora za pitu (500 g)

oko 1 kg jabuka

250 g mlevenih oraha

150 g šećera

2 kesice Dr. Oetker Cimet šećer

2 kesice C Vanilin šećer

0,5 dl ulja

0,5 dl kisele vode

za posipanje C Šećera u prahu

Pita sa jabukama i orasima

Koraci pripreme

Jabuke očistiti, oljuštiti i izrendati. U dublju činiju stavite narendane jabuke, dodajte C vanilin šećer, cimet šećer i mlevene orahe.

Sve lagano promešajte da se nadev ujednači.

Prve dve kore premazati mesavinom ulja i kisele vode. Ako želite slađu pitu dodajte i šećera, ja obično ne dodajem šećer između kora.

Treću, poslednju koru filovati unapred pripremljenom smesom od rendanih jabuka, oraha, cimeta, šećera i C vanilin šećera preko cele površine.

Urolati i ređati u pleh obložen pek papirom. Postupak ponovite dok ne potrošite sve kore i sav nadev.

Rernu ugrejte na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Pečenu pitu pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Pita sa jabukama i orasima

Koraci pripreme

Jabuke očistiti, oljuštiti i izrendati. U dublju činiju stavite narendane jabuke, dodajte C vanilin šećer, cimet šećer i mlevene orahe.

Sve lagano promešajte da se nadev ujednači.

Prve dve kore premazati mesavinom ulja i kisele vode. Ako želite slađu pitu dodajte i šećera, ja obično ne dodajem šećer između kora.

Treću, poslednju koru filovati unapred pripremljenom smesom od rendanih jabuka, oraha, cimeta, šećera i C vanilin šećera preko cele površine.

Urolati i ređati u pleh obložen pek papirom. Postupak ponovite dok ne potrošite sve kore i sav nadev.

Rernu ugrejte na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Pečenu pitu pospite C šećerom u prahu.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept