0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g kora za pitu
1 kg jabuka
4 kašike C griza
4 kašike šećera
1 kesica cimeta
2 kesice C vanila šećera
100 ml ulja
100 ml vode
C šećer u prahu
U šerpicu prokuvati vodu i ulje, to nam je za prelivanje kora,kako bi bile mekane i hrskavije.
Jabuke očistiti i narendati.
U drugoj posudi sjediniti izrendane jabuke, C griz, šećer, cimet, C vanilin šećer i sve lepo promešati.
U pakovanju od 12 kora, ja napravim 4 štrudle.
Uzeti tri kore za štrudlu, prskati kore prelivom i slagati jednu preko druge, na treću koru sipati fil.
Napravljene štrudle slagati u podmazani pleh, premazati prelivom i peći u rerni na 200°C dok ne zarumene.
Prohlađenu pitu iseći i po želji posuti C šećer u prahu.
U šerpicu prokuvati vodu i ulje, to nam je za prelivanje kora,kako bi bile mekane i hrskavije.
Jabuke očistiti i narendati.
U drugoj posudi sjediniti izrendane jabuke, C griz, šećer, cimet, C vanilin šećer i sve lepo promešati.
U pakovanju od 12 kora, ja napravim 4 štrudle.
Uzeti tri kore za štrudlu, prskati kore prelivom i slagati jednu preko druge, na treću koru sipati fil.
Napravljene štrudle slagati u podmazani pleh, premazati prelivom i peći u rerni na 200°C dok ne zarumene.
Prohlađenu pitu iseći i po želji posuti C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.