burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8-12

Pita od jabuka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8-12

Sastojci

Za testo:

110 g brašna

2 jaja

50 g C šećera u prahu

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 kesica cimeta (pola u testo, pola preko jabuka)

Za fil:

9 jabuka

Za glazuru:

60 g C šećera u prahu

250 g margarina

Pita od jabuka

Koraci pripreme

Umutiti jaja, dodamo pola kesice cimeta, brašno, C šećer u prahu, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i pomešano, sipamo u pleh ili kalup obložen papirom.

Preko testa stavimo jabuke očišćene i iseckane na kriške.

Preko jabuka sipamo rastopljeni margarin, cimet i šećer.

Stavimo da se peče 45 minuta na 150 stepeni.

Kada se ispeče izvadimo iz rerne i ostavimo da se ohladi.

Vadimo iz kalupa ili pleha i sečemo na kriške i servirano na tanjir.

Pospemo sa C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Pita od jabuka

Koraci pripreme

Umutiti jaja, dodamo pola kesice cimeta, brašno, C šećer u prahu, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i pomešano, sipamo u pleh ili kalup obložen papirom.

Preko testa stavimo jabuke očišćene i iseckane na kriške.

Preko jabuka sipamo rastopljeni margarin, cimet i šećer.

Stavimo da se peče 45 minuta na 150 stepeni.

Kada se ispeče izvadimo iz rerne i ostavimo da se ohladi.

Vadimo iz kalupa ili pleha i sečemo na kriške i servirano na tanjir.

Pospemo sa C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept