0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
150 minuta
Zahteva određeno umeće
32
Vreme pripreme:
150 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
32
2,5 ml toplog mleka
2,5 ml tople vode
1 kocka svežeg kvasca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
2 dl ulja
C prah šećer za motanje kifli
C vanilin šećer
oko 1 kg brašna (mekog)
Pomešajte mlako mleko i vodu sa kvascem, šećerom i malo brašna.
Kad uskisne, dodajte ulje i brašnom umesite meko, podatno testo. Nauljite vanglicu i ostavite da se udupla, oko 45 minuta.
Testo premesiti na radnoj površini, pa ga podelite na 4 dela. Svaki razvijte u krug, pa na osam trouglova.
Filujte džemom i nežno umotajte kiflice.
Ostaviti ih u plehu, dok se zagreje rerna (200 stepeni) i peći ih da blago porumene.
Ja odozgo, pre pečenja, na svaku kiflu stavim po kockicu margarina, ali nije obavezno.
Pečene umotati u C prah šećer pomešan sa C vanilom.
Pomešajte mlako mleko i vodu sa kvascem, šećerom i malo brašna.
Kad uskisne, dodajte ulje i brašnom umesite meko, podatno testo. Nauljite vanglicu i ostavite da se udupla, oko 45 minuta.
Testo premesiti na radnoj površini, pa ga podelite na 4 dela. Svaki razvijte u krug, pa na osam trouglova.
Filujte džemom i nežno umotajte kiflice.
Ostaviti ih u plehu, dok se zagreje rerna (200 stepeni) i peći ih da blago porumene.
Ja odozgo, pre pečenja, na svaku kiflu stavim po kockicu margarina, ali nije obavezno.
Pečene umotati u C prah šećer pomešan sa C vanilom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.