burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Panna Cotta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1 C želatin

1 C vanilin šećer

500 ml slatke pavlake

100 g C šećera u prahu

300 g smrznutog voća po želji

100 g mlevenog keksa

Panna Cotta

Koraci pripreme

1 C želatin rastopiti u pola dl vode i ostaviti da nabubri.

500 ml slatke pavlake,100 g šećera i jedan C vanilin šećer prokuvati, pa dodati pripremljen C želatin i sve zajedno kuvati oko desetak minuta.

Masu u tečnom stanju razliti u pripremljene modlice koje su podlivene vodom i ostaviti da se ohladi.

Prokuvati 300 g voća sa 100 g C šećera u prahu do gustine koju želimo i ostaviti da se ohladi.

Pre serviranja na dno tanjirića staviti pleveni keks i stisnuti Panna cottu iz modlice i preliti je sa masom od voća.

Ukrasiti topljenom čokoladom ili nekim drugim detaljom po želji.

Naši proizvodi

Panna Cotta

Koraci pripreme

1 C želatin rastopiti u pola dl vode i ostaviti da nabubri.

500 ml slatke pavlake,100 g šećera i jedan C vanilin šećer prokuvati, pa dodati pripremljen C želatin i sve zajedno kuvati oko desetak minuta.

Masu u tečnom stanju razliti u pripremljene modlice koje su podlivene vodom i ostaviti da se ohladi.

Prokuvati 300 g voća sa 100 g C šećera u prahu do gustine koju želimo i ostaviti da se ohladi.

Pre serviranja na dno tanjirića staviti pleveni keks i stisnuti Panna cottu iz modlice i preliti je sa masom od voća.

Ukrasiti topljenom čokoladom ili nekim drugim detaljom po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept