burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Nutella cheesecake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

450g mlevenog keksa po izboru

250g maslaca

200ml mleka

100g C secera u prahu

1 kesica C vanilin secera

Srednji deo:

500ml slatke pavlake

1 čaša kisele pavlake

600 grama maskarpone sira ili nekog drugog neslanog krem sira

200 grama Nutella krema

1 kesica C želatina

Ganaž:

300 grama mlečne čokolade

200 grama slatke pavlake

Nutella cheesecake

Koraci pripreme

Za koru umutiti maslac sa šećerom u prahu pa postepeno naizemenično dodavti mleko i keks. Formiranu smesu rasporediti i oblikovati u okrugli kalup.

Za srednji deo umutiti slatku pavlaku, pa dodati kiseli pavlaku, krem sir i želatin pripremljen po upustvu sa kesice. Podeliti na dva dela i u jednu polovinu dodati nutella krem. Preko kore staviti prvo tamni deo pa svetli.

Za ganaž 200ml slatke pavlake zagrejati do tačke ključanja (ne da provri) i preliti preko izlomljene čokolade. Sačekati par sekundi pa mešati žicom dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Zatim preliti preko torte i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Nutella cheesecake

Koraci pripreme

Za koru umutiti maslac sa šećerom u prahu pa postepeno naizemenično dodavti mleko i keks. Formiranu smesu rasporediti i oblikovati u okrugli kalup.

Za srednji deo umutiti slatku pavlaku, pa dodati kiseli pavlaku, krem sir i želatin pripremljen po upustvu sa kesice. Podeliti na dva dela i u jednu polovinu dodati nutella krem. Preko kore staviti prvo tamni deo pa svetli.

Za ganaž 200ml slatke pavlake zagrejati do tačke ključanja (ne da provri) i preliti preko izlomljene čokolade. Sačekati par sekundi pa mešati žicom dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Zatim preliti preko torte i ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept