0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
60
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
60
1 jaje
150 g omekšalog margarina
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
1 C vanilin šećer
1 belance
150 g C šećera u prahu
boja za kolače
Umutiti mikserom jaje penasto sa šećerom.
Dodati omekšali margarin i dalje mutiti mikserom.
Dodati cimet, C prašak za pecivo i C vanilin šećer i postepeno dodavati brašno muteći mikserom žicama za testo.
Zatim rukama malo umesiti testo i ostaviti da odstoji 30 min.
Kada je testo odstajalo razvući tanko koru i modlicom vaditi željene oblike.
Ređati u pleh i odmah peći na 200 C oko 8 minuta da blago porumene.
Kada se prohlade medenjaci pripremiti glazuru.
Umutiti mikserom jedno belance sa C šećerom u prahu i dodavati boje po želji za dekoraciju.
Dekorisati medenjake po vašoj želji koristeći glazuru četkicom ili kesom za dekoraciju.
Dodavati mrvice i šljokice po želji.
Umutiti mikserom jaje penasto sa šećerom.
Dodati omekšali margarin i dalje mutiti mikserom.
Dodati cimet, C prašak za pecivo i C vanilin šećer i postepeno dodavati brašno muteći mikserom žicama za testo.
Zatim rukama malo umesiti testo i ostaviti da odstoji 30 min.
Kada je testo odstajalo razvući tanko koru i modlicom vaditi željene oblike.
Ređati u pleh i odmah peći na 200 C oko 8 minuta da blago porumene.
Kada se prohlade medenjaci pripremiti glazuru.
Umutiti mikserom jedno belance sa C šećerom u prahu i dodavati boje po želji za dekoraciju.
Dekorisati medenjake po vašoj želji koristeći glazuru četkicom ili kesom za dekoraciju.
Dodavati mrvice i šljokice po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.