burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija60

Novogodišnji medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
60

Sastojci

Testo:

1 jaje

150 g omekšalog margarina

300 g brašna

1 C prašak za pecivo

1 kašičica cimeta

1 C vanilin šećer

Glazura:

1 belance

150 g C šećera u prahu

boja za kolače

Novogodišnji medenjaci

Koraci pripreme

Umutiti mikserom jaje penasto sa šećerom.

Dodati omekšali margarin i dalje mutiti mikserom.

Dodati cimet, C prašak za pecivo i C vanilin šećer i postepeno dodavati brašno muteći mikserom žicama za testo.

Zatim rukama malo umesiti testo i ostaviti da odstoji 30 min.

Kada je testo odstajalo razvući tanko koru i modlicom vaditi željene oblike.

Ređati u pleh i odmah peći na 200 C oko 8 minuta da blago porumene.

Kada se prohlade medenjaci pripremiti glazuru.

Umutiti mikserom jedno belance sa C šećerom u prahu i dodavati boje po želji za dekoraciju.

Dekorisati medenjake po vašoj želji koristeći glazuru četkicom ili kesom za dekoraciju.

Dodavati mrvice i šljokice po želji.

Naši proizvodi

Novogodišnji medenjaci

Koraci pripreme

Umutiti mikserom jaje penasto sa šećerom.

Dodati omekšali margarin i dalje mutiti mikserom.

Dodati cimet, C prašak za pecivo i C vanilin šećer i postepeno dodavati brašno muteći mikserom žicama za testo.

Zatim rukama malo umesiti testo i ostaviti da odstoji 30 min.

Kada je testo odstajalo razvući tanko koru i modlicom vaditi željene oblike.

Ređati u pleh i odmah peći na 200 C oko 8 minuta da blago porumene.

Kada se prohlade medenjaci pripremiti glazuru.

Umutiti mikserom jedno belance sa C šećerom u prahu i dodavati boje po želji za dekoraciju.

Dekorisati medenjake po vašoj želji koristeći glazuru četkicom ili kesom za dekoraciju.

Dodavati mrvice i šljokice po želji.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept