burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija> 50 komada

Novogodišnji medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
> 50 komada

Sastojci

Testo:

1 jaje

200 g kristal šećera

1 C vanilin šećer

250 g margarina

450 g brašna

80 g čokolade za kuvanje

1 C prašak za pecivo

Glazura:

1 kašika belanaca u prahu

200 g C šećera u prahu

3 kašike tople vode

jestive boje (praškaste ili tečne nikako uljane)

limunov sok

Novogodišnji medenjaci

Koraci pripreme

Testo:
Umutiti margarin i kristal šećer, zatim dodati C vanilin šećer i jaje, pa dodati narendanu čokoladu, brašno i C prašak za pecivo.

Testo oblikovati u loptu bitno je da se testo ne lepi. Testo staviti u kesu ili foliju i ostaviti 30 minuta u zamrzivaču.

Glazura:
Na najsporijoj brzini mutiti belanca u prahu, C šećer u prahu i toplu vodu 6-7 minuta. Ukoliko je masa gusta dodati limunov sok i boje po želji.

Za ukrašavanje je potrebna kesa za šlag bez nastavka, čačkalice, malo strpljenja, mnogo volje i mašte.

Testo razvijati i seći modlicama za kolače.

Peći na 200°C oko 20 minuta zavisno od pećnice, paziti da ne izgore.

Naši proizvodi

Novogodišnji medenjaci

Koraci pripreme

Testo:
Umutiti margarin i kristal šećer, zatim dodati C vanilin šećer i jaje, pa dodati narendanu čokoladu, brašno i C prašak za pecivo.

Testo oblikovati u loptu bitno je da se testo ne lepi. Testo staviti u kesu ili foliju i ostaviti 30 minuta u zamrzivaču.

Glazura:
Na najsporijoj brzini mutiti belanca u prahu, C šećer u prahu i toplu vodu 6-7 minuta. Ukoliko je masa gusta dodati limunov sok i boje po želji.

Za ukrašavanje je potrebna kesa za šlag bez nastavka, čačkalice, malo strpljenja, mnogo volje i mašte.

Testo razvijati i seći modlicama za kolače.

Peći na 200°C oko 20 minuta zavisno od pećnice, paziti da ne izgore.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept