0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
> 50 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
> 50 komada
1 jaje
200 g kristal šećera
1 C vanilin šećer
250 g margarina
450 g brašna
80 g čokolade za kuvanje
1 C prašak za pecivo
1 kašika belanaca u prahu
200 g C šećera u prahu
3 kašike tople vode
jestive boje (praškaste ili tečne nikako uljane)
limunov sok
Testo:
Umutiti margarin i kristal šećer, zatim dodati C vanilin šećer i jaje, pa dodati narendanu čokoladu, brašno i C prašak za pecivo.
Testo oblikovati u loptu bitno je da se testo ne lepi. Testo staviti u kesu ili foliju i ostaviti 30 minuta u zamrzivaču.
Glazura:
Na najsporijoj brzini mutiti belanca u prahu, C šećer u prahu i toplu vodu 6-7 minuta. Ukoliko je masa gusta dodati limunov sok i boje po želji.
Za ukrašavanje je potrebna kesa za šlag bez nastavka, čačkalice, malo strpljenja, mnogo volje i mašte.
Testo razvijati i seći modlicama za kolače.
Peći na 200°C oko 20 minuta zavisno od pećnice, paziti da ne izgore.
Testo:
Umutiti margarin i kristal šećer, zatim dodati C vanilin šećer i jaje, pa dodati narendanu čokoladu, brašno i C prašak za pecivo.
Testo oblikovati u loptu bitno je da se testo ne lepi. Testo staviti u kesu ili foliju i ostaviti 30 minuta u zamrzivaču.
Glazura:
Na najsporijoj brzini mutiti belanca u prahu, C šećer u prahu i toplu vodu 6-7 minuta. Ukoliko je masa gusta dodati limunov sok i boje po želji.
Za ukrašavanje je potrebna kesa za šlag bez nastavka, čačkalice, malo strpljenja, mnogo volje i mašte.
Testo razvijati i seći modlicama za kolače.
Peći na 200°C oko 20 minuta zavisno od pećnice, paziti da ne izgore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.