burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Non plus ultra

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

280 g brašna

250 g maslaca

3 žumanca

50 g šećera

1 vanilin šećer

Fil:

150 g džema od kajsije

3 belanca

200 g šećera u prahu

Non plus ultra

Koraci pripreme

Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umesite glatko testo.

Nakon što je odstajalo, testo premesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije isecite krugove, pa ih slažite u pleh jedan pored drugog.

Za fil umutite belance i postepeno dodajte šećer dok ne dobijete čvrstu smesu.

Po kašičicu fila stavljajte na svaki krug i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160 C. Kad dobiju svetložutu boju, izvadite ih i ohladite.

Pečene krugove premažite džemom s donje strane i spajajte po dva zajedno.

Naši proizvodi

Non plus ultra

Koraci pripreme

Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umesite glatko testo.

Nakon što je odstajalo, testo premesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije isecite krugove, pa ih slažite u pleh jedan pored drugog.

Za fil umutite belance i postepeno dodajte šećer dok ne dobijete čvrstu smesu.

Po kašičicu fila stavljajte na svaki krug i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160 C. Kad dobiju svetložutu boju, izvadite ih i ohladite.

Pečene krugove premažite džemom s donje strane i spajajte po dva zajedno.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept