burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Neskvik poslastica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

6 jaja

150 g šećera

150 g brašna

150 g neskvika

150 g margarina

1 C prašak za pecivo

3 čaše kisele pavlake

6 kašika C šećera u prahu

100 g čokolade za glazuru

Neskvik poslastica

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanca. U posudu sa žumancima dodati neskvik umutiti i zatim dodati otopljen margarin.

Zatim dodati brašno koje je prethodno izmešano sa C praškom za pecivo.

Kada sve to umutite, u posudu u kojoj su belanca postepeno dadajte šećer, kašiku po kašiku, dok ne dobijete čvrst sneg.

Kada to završite, laganom brzinom, kašiku po kašiku, dodajete smesi gde je neskvik.

Kada lepo sjedinite što kraće, izlijte u manji pleh veličine 20×30 obložen pek papirom i pecite nekih 15-tak do 20 minuta na 180°C.

Kada kora bude gotova izvadite je i okrenite da se hladi, presecite na pola, jednaki delovi da budu.

U jednoj posudi izmešajte kiselu pavlaku i C šećer u prahu i namažite polovinu kore.

Drugu prebacite preko ravnomerno, istopite čokoladu i prelijte.

Ostavite u frižideru da se ohladi.

Naši proizvodi

Neskvik poslastica

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanca. U posudu sa žumancima dodati neskvik umutiti i zatim dodati otopljen margarin.

Zatim dodati brašno koje je prethodno izmešano sa C praškom za pecivo.

Kada sve to umutite, u posudu u kojoj su belanca postepeno dadajte šećer, kašiku po kašiku, dok ne dobijete čvrst sneg.

Kada to završite, laganom brzinom, kašiku po kašiku, dodajete smesi gde je neskvik.

Kada lepo sjedinite što kraće, izlijte u manji pleh veličine 20×30 obložen pek papirom i pecite nekih 15-tak do 20 minuta na 180°C.

Kada kora bude gotova izvadite je i okrenite da se hladi, presecite na pola, jednaki delovi da budu.

U jednoj posudi izmešajte kiselu pavlaku i C šećer u prahu i namažite polovinu kore.

Drugu prebacite preko ravnomerno, istopite čokoladu i prelijte.

Ostavite u frižideru da se ohladi.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept