burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za testo:

300 g mekog brašna

100 g margarina

1 jaje

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

1/2 kašičice C cimeta

4 kašičice meda

Za dekoraciju:

1 belance

200 g C šećera u prahu

1 kašika soka od limuna

Medenjaci

Koraci pripreme

Sjediniti jaje, omekšali margarin, cimet, med, brašno, C prašak za pecivo, šećer i C vanilin šećer. Sve to rukom umesiti kako bi se dobilo glatko testo.

Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko 30 minuta na toplom da nadođe.

Testo rastanjiti oklagijom, zatim raznim kalupima vaditi figurice.

Pleh obložiti papirom za pečenje i ređati kolačiće, peći na 180°C oko 10-15 minuta. Pečene kolače skroz ohladiti.

Posebno pripremiti smesu za dekoraciju.

Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati C šećer u prahu i sok od limuna i mešati dok se ne sjedini.

Smesu za dekoraciju sipati u najlon kesu a potom vrlo malo odseći vrh.

A onda polako stiskajući kesu dekorisati kolačiće po želji.

Naši proizvodi

Medenjaci

Koraci pripreme

Sjediniti jaje, omekšali margarin, cimet, med, brašno, C prašak za pecivo, šećer i C vanilin šećer. Sve to rukom umesiti kako bi se dobilo glatko testo.

Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko 30 minuta na toplom da nadođe.

Testo rastanjiti oklagijom, zatim raznim kalupima vaditi figurice.

Pleh obložiti papirom za pečenje i ređati kolačiće, peći na 180°C oko 10-15 minuta. Pečene kolače skroz ohladiti.

Posebno pripremiti smesu za dekoraciju.

Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati C šećer u prahu i sok od limuna i mešati dok se ne sjedini.

Smesu za dekoraciju sipati u najlon kesu a potom vrlo malo odseći vrh.

A onda polako stiskajući kesu dekorisati kolačiće po želji.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept