0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
700 g brašna
4 jaja
250 g šećera
150 g meda
70 g margarina sobne temperature
1 kesica cimeta
1 kašičica C sode bikarbone
1 belance sobne temperature
250 g C šećera u prahu
1 kašičica soka od limuna
Testo zamesiti od svih sastojaka, staviti u kesicu i u frižider minimum na 4h.
Kada je testo odstojalo premesiti i oklagijati, isecati razne oblike i peći medenjake na 180°C 8 minuta.
Belance, C šećer u prahu i sok od limuna mutiti mikserom 8 minuta najmanjom brzinom na mikseru.
Ohlađenje medenjake dekorisati pripremljenom glazurom.
Testo zamesiti od svih sastojaka, staviti u kesicu i u frižider minimum na 4h.
Kada je testo odstojalo premesiti i oklagijati, isecati razne oblike i peći medenjake na 180°C 8 minuta.
Belance, C šećer u prahu i sok od limuna mutiti mikserom 8 minuta najmanjom brzinom na mikseru.
Ohlađenje medenjake dekorisati pripremljenom glazurom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.