burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija3

Medene ptičice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
3

Sastojci

400-500 g brašna

120 g margarina

2 jaja

1 kašičica soli

2 dl mleka

1/2 kockice kvasca

1 kašičica šećera

2 kašike C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1 dl vode

nekoliko zrna suvog grožđa

malo meda za premazivanje

Medene ptičice

Koraci pripreme

U mlaku vodu rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe.

Za to vreme u brašno dodati so, jaja, šećer u prahu, vanilin šećer, mleko i 120 grama omekšalog margarina.

Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo.

Prekrititi krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice.

Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor.

Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep.

Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama.

Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Vruće ptičice premazati medom.

Naši proizvodi

Medene ptičice

Koraci pripreme

U mlaku vodu rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe.

Za to vreme u brašno dodati so, jaja, šećer u prahu, vanilin šećer, mleko i 120 grama omekšalog margarina.

Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo.

Prekrititi krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice.

Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor.

Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep.

Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama.

Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Vruće ptičice premazati medom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept