0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 kutije piškota (duple 210 g)
250 g margarina ili putera
200 g šećera u prahu
250 g čokolade
6 jaja
1 kašika ruma
2 kašike ruma
2 dl mleka za umakanje piškota
200 g prepečenog i samlevenog kikirikija
250 g čokolade za kuvanje
230 ml slatke pavlake
1 kašika ruma (po želji)
U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).
Fil:
Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven kikiriki.
Istopiti 250 g čokolade pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca pa varjačom sastaviti sa filom.
Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poredjati još jedan deo piškota.
Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati. Možete dekorisati sa šlagom ili čokoladom.
Ako niste sigurni u kvalitet jaja, onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.
Preliv od čokolade:
Slatku pavlaku stavite u šerpicu i zagrevajte na umerenoj temperatri. Čim počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne dobije glatka masa.
Preliti i dekorisati tortu po želji.
U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).
Fil:
Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven kikiriki.
Istopiti 250 g čokolade pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca pa varjačom sastaviti sa filom.
Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poredjati još jedan deo piškota.
Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati. Možete dekorisati sa šlagom ili čokoladom.
Ako niste sigurni u kvalitet jaja, onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.
Preliv od čokolade:
Slatku pavlaku stavite u šerpicu i zagrevajte na umerenoj temperatri. Čim počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne dobije glatka masa.
Preliti i dekorisati tortu po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.