burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Markiza sa kikirikijem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 kutije piškota (duple 210 g)

250 g margarina ili putera

200 g šećera u prahu

250 g čokolade

6 jaja

1 kašika ruma

Fil:

2 kašike ruma

2 dl mleka za umakanje piškota

200 g prepečenog i samlevenog kikirikija

Čokoladni krem:

250 g čokolade za kuvanje

230 ml slatke pavlake

1 kašika ruma (po želji)

Markiza sa kikirikijem

Koraci pripreme

U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).

Fil:
Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven kikiriki.
Istopiti 250 g čokolade pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca pa varjačom sastaviti sa filom.

Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poredjati još jedan deo piškota.

Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati. Možete dekorisati sa šlagom ili čokoladom.

Ako niste sigurni u kvalitet jaja, onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.

Preliv od čokolade:
Slatku pavlaku stavite u šerpicu i zagrevajte na umerenoj temperatri. Čim počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne dobije glatka masa.

Preliti i dekorisati tortu po želji.

Naši proizvodi

Markiza sa kikirikijem

Koraci pripreme

U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).

Fil:
Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven kikiriki.
Istopiti 250 g čokolade pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca pa varjačom sastaviti sa filom.

Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poredjati još jedan deo piškota.

Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati. Možete dekorisati sa šlagom ili čokoladom.

Ako niste sigurni u kvalitet jaja, onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.

Preliv od čokolade:
Slatku pavlaku stavite u šerpicu i zagrevajte na umerenoj temperatri. Čim počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne dobije glatka masa.

Preliti i dekorisati tortu po želji.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept