burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Marija Terezija torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Patišpanj:

10 jaja

10 kašika šećera

300 gr.mlevenih oraha

4 kašike prezli

4 kašike ruma za kolače

200 gr.crne čokolade za kuvanje

Fil:

250 gr.putera

10 kašika kristal C śećera

200 gr.crne čokolade za kuvanje

250 gr. C šećera u prahu

800 ml.mleka

1 kesica C praška za puding od čokolade

Za ukrašavanje:

200 ml.mleka

100 gr C šlag krema od čokolade

Marija Terezija torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
U dobro ulupana belanca dodamo šećer. Kad se on rastopi,dodamo prezle prelivene rumom,mlev.orahe,izrendanu čokoladu i mešamo varjačom . Tepsiju obložimo pek-papirom,sipamo smesu i lepo rasporedimo. Pečemo oko 20 minuta u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Fil:
U šerpu na šporetu sipamo 400 ml.mleka i šećer. Preostalo mleko sipamo u već umućena žumanca. Dodamo i prašak za puding,i sve dobro sjedinimo. U provrelo mleko sipamo smesu od žumanaca i pudinga. Kada se dostigne gustina skloniti sa ringle.Čokoladu izlomimo na komade ,dodamo u šerpu i mešamo dok se ne otopi. Posebno ulupamo puter i dodamo hladnom filu. Takođe,posebno ulupamo šlag i mleko do željene čvrstine.

Patišpanj isečemo na 3 jednake lente po širini. Prvu lentu premažemo filom,stavimo drugu lentu ,na nju opet fil. Stavimo i treću lentu,fil odozgo i sa svih strana torte.

Špric za torte napunimo šlag kremom od čokolade,ukrasimo ivice torte,dekoriśemo čokoladnim mrvicama i držimo u frižideru do služenja.

Naši proizvodi

Marija Terezija torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
U dobro ulupana belanca dodamo šećer. Kad se on rastopi,dodamo prezle prelivene rumom,mlev.orahe,izrendanu čokoladu i mešamo varjačom . Tepsiju obložimo pek-papirom,sipamo smesu i lepo rasporedimo. Pečemo oko 20 minuta u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Fil:
U šerpu na šporetu sipamo 400 ml.mleka i šećer. Preostalo mleko sipamo u već umućena žumanca. Dodamo i prašak za puding,i sve dobro sjedinimo. U provrelo mleko sipamo smesu od žumanaca i pudinga. Kada se dostigne gustina skloniti sa ringle.Čokoladu izlomimo na komade ,dodamo u šerpu i mešamo dok se ne otopi. Posebno ulupamo puter i dodamo hladnom filu. Takođe,posebno ulupamo šlag i mleko do željene čvrstine.

Patišpanj isečemo na 3 jednake lente po širini. Prvu lentu premažemo filom,stavimo drugu lentu ,na nju opet fil. Stavimo i treću lentu,fil odozgo i sa svih strana torte.

Špric za torte napunimo šlag kremom od čokolade,ukrasimo ivice torte,dekoriśemo čokoladnim mrvicama i držimo u frižideru do služenja.

Autor

Nevenka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept