0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10 jaja
10 kašika šećera
300 gr.mlevenih oraha
4 kašike prezli
4 kašike ruma za kolače
200 gr.crne čokolade za kuvanje
250 gr.putera
10 kašika kristal C śećera
200 gr.crne čokolade za kuvanje
250 gr. C šećera u prahu
800 ml.mleka
1 kesica C praška za puding od čokolade
200 ml.mleka
100 gr C šlag krema od čokolade
Patišpanj:
U dobro ulupana belanca dodamo šećer. Kad se on rastopi,dodamo prezle prelivene rumom,mlev.orahe,izrendanu čokoladu i mešamo varjačom . Tepsiju obložimo pek-papirom,sipamo smesu i lepo rasporedimo. Pečemo oko 20 minuta u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Fil:
U šerpu na šporetu sipamo 400 ml.mleka i šećer. Preostalo mleko sipamo u već umućena žumanca. Dodamo i prašak za puding,i sve dobro sjedinimo. U provrelo mleko sipamo smesu od žumanaca i pudinga. Kada se dostigne gustina skloniti sa ringle.Čokoladu izlomimo na komade ,dodamo u šerpu i mešamo dok se ne otopi. Posebno ulupamo puter i dodamo hladnom filu. Takođe,posebno ulupamo šlag i mleko do željene čvrstine.
Patišpanj isečemo na 3 jednake lente po širini. Prvu lentu premažemo filom,stavimo drugu lentu ,na nju opet fil. Stavimo i treću lentu,fil odozgo i sa svih strana torte.
Špric za torte napunimo šlag kremom od čokolade,ukrasimo ivice torte,dekoriśemo čokoladnim mrvicama i držimo u frižideru do služenja.
Patišpanj:
U dobro ulupana belanca dodamo šećer. Kad se on rastopi,dodamo prezle prelivene rumom,mlev.orahe,izrendanu čokoladu i mešamo varjačom . Tepsiju obložimo pek-papirom,sipamo smesu i lepo rasporedimo. Pečemo oko 20 minuta u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Fil:
U šerpu na šporetu sipamo 400 ml.mleka i šećer. Preostalo mleko sipamo u već umućena žumanca. Dodamo i prašak za puding,i sve dobro sjedinimo. U provrelo mleko sipamo smesu od žumanaca i pudinga. Kada se dostigne gustina skloniti sa ringle.Čokoladu izlomimo na komade ,dodamo u šerpu i mešamo dok se ne otopi. Posebno ulupamo puter i dodamo hladnom filu. Takođe,posebno ulupamo šlag i mleko do željene čvrstine.
Patišpanj isečemo na 3 jednake lente po širini. Prvu lentu premažemo filom,stavimo drugu lentu ,na nju opet fil. Stavimo i treću lentu,fil odozgo i sa svih strana torte.
Špric za torte napunimo šlag kremom od čokolade,ukrasimo ivice torte,dekoriśemo čokoladnim mrvicama i držimo u frižideru do služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.