0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
5 jaja
1 čaša C šećera u prahu
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
2 čaše brašna
2 kesice C vanilin šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
Sok od dve sveže naceđene narandže
Rendana korica narandže, sitno
Crna čokolada
Umutiti belanca u čvrst šam zajedno sa C šećerom u prahu.
Ostale sastojke umutiti zajedno u posebnu posudu mikserom i tu smesu dodajte sitno narendanu koricu narandže i sok od iste.
Dodajte šam umućenoj smesi i pažljivo promešajte sastojke.
Kalup za madlene podmažite uljem. Svaku školjku napunite samo do 2 /3 te ispeći kolačiće u prethodno zagrejanoj rerni.
Kada sve madlene ispečete, a brzo se peku onda ohlađene madlene možete čokoladirati.
Otopite crnu čokoladu i dobro opran i osušen kalup za madlene iskoristite za čokoladiranje tako što ćete svaku školjku obložiti čokoladom i utisnuti kolačić te ostaviti da se zajedno stegnu i čokolada se priljubi uz kolač.
Narandža i crna čokolada se slasno ljube. Nisam koristila mlečnu čokoladu.
Umutiti belanca u čvrst šam zajedno sa C šećerom u prahu.
Ostale sastojke umutiti zajedno u posebnu posudu mikserom i tu smesu dodajte sitno narendanu koricu narandže i sok od iste.
Dodajte šam umućenoj smesi i pažljivo promešajte sastojke.
Kalup za madlene podmažite uljem. Svaku školjku napunite samo do 2 /3 te ispeći kolačiće u prethodno zagrejanoj rerni.
Kada sve madlene ispečete, a brzo se peku onda ohlađene madlene možete čokoladirati.
Otopite crnu čokoladu i dobro opran i osušen kalup za madlene iskoristite za čokoladiranje tako što ćete svaku školjku obložiti čokoladom i utisnuti kolačić te ostaviti da se zajedno stegnu i čokolada se priljubi uz kolač.
Narandža i crna čokolada se slasno ljube. Nisam koristila mlečnu čokoladu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.