burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Mađarica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za testo:

450-500g brašna

100 g margarina

2 jajeta

2-3 kašike pavlake

200 g C šećera u prahu

1 C prašak za pecivo

1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil:

1 l mleka

200 g čokolade

100 g brašna

200 g margarina

3 kašike šećera

Za glazuru:

150 g čokolade

30 g margarina

50 ml mleka

Mađarica

Koraci pripreme

Pomešati brašno sa C praškom za pecivo i C šećerom u prahu, pa mu dodati iseckan margarin. Dobro sjediniti sve sastojke.

U smesu potom dodati jaja, pavlaku i ekstrakt vanile. Umesiti testo i podeliti ga na pet jednakih delova.

Na papiru za pečenje što tanje razvući svaku jufku i kore peći na poleđini pleha na 180°C 7-10 minuta.

Za pripremu fila staviti 800 ml mleka s čokoladom i šećerom da provri, a u ostatku razmutiti brašno.

Smesu sa brašnom uliti u vruće mleko i kuvati sve zajedno dok se ne zgusne.

Umešati margarin, pa kada fil postane kompaktan ostaviti ga da se ohladi. Na kore sipati fil. Složiti ih jednu preko druge.

Otopiti čokoladu i margarin sa mlekom na pari i glazuru preliti preko poslednje kore.

Naši proizvodi

Mađarica

Koraci pripreme

Pomešati brašno sa C praškom za pecivo i C šećerom u prahu, pa mu dodati iseckan margarin. Dobro sjediniti sve sastojke.

U smesu potom dodati jaja, pavlaku i ekstrakt vanile. Umesiti testo i podeliti ga na pet jednakih delova.

Na papiru za pečenje što tanje razvući svaku jufku i kore peći na poleđini pleha na 180°C 7-10 minuta.

Za pripremu fila staviti 800 ml mleka s čokoladom i šećerom da provri, a u ostatku razmutiti brašno.

Smesu sa brašnom uliti u vruće mleko i kuvati sve zajedno dok se ne zgusne.

Umešati margarin, pa kada fil postane kompaktan ostaviti ga da se ohladi. Na kore sipati fil. Složiti ih jednu preko druge.

Otopiti čokoladu i margarin sa mlekom na pari i glazuru preliti preko poslednje kore.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept