burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Mačje šape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

130 g crne čokolade za kuvanje

250 g putera ili margarina

100 g C šećera u prahu

300 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

2 belanca

50 g bele čokolade za kuvanje

1 kesica C vanilin šećera

vrlo malo soli

Mačje šape

Koraci pripreme

Istopite 80 g crne čokolade za kuvanje (najbolje na pari), pa je prohladite.

Kremasto umutite puter (ja sam koristila margarin), sa C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

Dodajte belanca, so, brašno i C prašak za pecivo a na kraju i rastopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom.

Obložite pleh papirom za pečenje. Testo stavljajte u špric za dekorisanje koji na vrhu ima otvor zvezdastog oblika i na papir istiskujte štanglice dužine oko 3-4 cm (ja nisam imala takav špric, već sam koristila špric za tulumbe).

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko desetak minuta. Pečene izvadite i ostavite da se ohlade.

Za to vreme odvojeno istopite 50 g crne i 50 g bele čokolade sa po malo vode ili mleka.

Umačite keks naizmenično u crnu i belu čokoladu. Možete ih ostaviti i bez čokolade, svakako su ukusni.

Naši proizvodi

Mačje šape

Koraci pripreme

Istopite 80 g crne čokolade za kuvanje (najbolje na pari), pa je prohladite.

Kremasto umutite puter (ja sam koristila margarin), sa C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

Dodajte belanca, so, brašno i C prašak za pecivo a na kraju i rastopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom.

Obložite pleh papirom za pečenje. Testo stavljajte u špric za dekorisanje koji na vrhu ima otvor zvezdastog oblika i na papir istiskujte štanglice dužine oko 3-4 cm (ja nisam imala takav špric, već sam koristila špric za tulumbe).

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko desetak minuta. Pečene izvadite i ostavite da se ohlade.

Za to vreme odvojeno istopite 50 g crne i 50 g bele čokolade sa po malo vode ili mleka.

Umačite keks naizmenično u crnu i belu čokoladu. Možete ih ostaviti i bez čokolade, svakako su ukusni.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept