burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10 osoba

Lisnati kroasani sa kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10 osoba

Sastojci

500 ml mleka

1 kesica C suvog kvasca

3 supene kašike šećera

2 supene kašike soli

100 ml ulja

oko 900 g brašna T-400

250 g margarina za kolače

1 jaje za premazivanje

200 g eurokrema za punjenje kroasana

oko 50 g C šećera u prahu za posipanje kroasana

Lisnati kroasani sa kremom

Koraci pripreme

Staviti suve sastojke u činiju sa oko 800 g brašna i preliti uljem i toplim mlekom.

Mesiti uz dodavanje brašna još toliko koliko testo primi, a zatim ga ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi da odmori.

Nakon toga testo podeliti na dva dela. Prvi deo podeliti na 4 obgice i sve 4 tanko razviti u krug.

Prvu obgicu namazati margarinom (sobne temperature), pa sledeću postaviti peko nje i ponavljati postupak tako do poslednje obgice koja se ne premazuje margarinom.

Isti postupak ponoviti sa drugim delom testa i ostaviti da odmori još oko 15 minuta.

Prvi deo testa razvući u što veći i tanji krug i iseći na trouglove. Svaki trougao puniti sa eurokremom i uvijati ga u kroasan.

Sve to ponoviti i sa drugim delom testa i poredati kroasane na pleh obložen pek papirom.

Kroasane premazati jajetom i peći na 180 stepeni 15-20 minuta.

Kada se ohlade posuti ih sa C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Lisnati kroasani sa kremom

Koraci pripreme

Staviti suve sastojke u činiju sa oko 800 g brašna i preliti uljem i toplim mlekom.

Mesiti uz dodavanje brašna još toliko koliko testo primi, a zatim ga ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi da odmori.

Nakon toga testo podeliti na dva dela. Prvi deo podeliti na 4 obgice i sve 4 tanko razviti u krug.

Prvu obgicu namazati margarinom (sobne temperature), pa sledeću postaviti peko nje i ponavljati postupak tako do poslednje obgice koja se ne premazuje margarinom.

Isti postupak ponoviti sa drugim delom testa i ostaviti da odmori još oko 15 minuta.

Prvi deo testa razvući u što veći i tanji krug i iseći na trouglove. Svaki trougao puniti sa eurokremom i uvijati ga u kroasan.

Sve to ponoviti i sa drugim delom testa i poredati kroasane na pleh obložen pek papirom.

Kroasane premazati jajetom i peći na 180 stepeni 15-20 minuta.

Kada se ohlade posuti ih sa C šećerom u prahu.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept