burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Limunovi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Testo:

500 g brašna

100 g margarina

100 g C šećera u prahu

1/2 kesice C praška za pecivo

2 C vanilin šećera

150 ml mleka

mrvica soli

2 žumanca

kora od jednog limuna

Za fil:

2 belanca

200 g mlevenih badema

2 C vanilin šećera

100 g šećera

limunova kora

Sirup:

200 ml vode

100 g šećera

žuta boja

kristal šećer

Limunovi

Koraci pripreme

Od svih sastojaja umesiti testo, staviti ga u frižider 2 sata.

Izvaditi ga iz frižidera, razvaljati oklagijom i okruglom modlicom vaditi kružiće, u koje se stavlja kašika fila (umutiti belanca, dodati šećer, na kraju koru od limuna i mlevene bademe).

Oblikovati limunčiće, stavljati na pleh obložen pek papirom i ispeći 20 min. na temperaturi 160 stepeni.

Kada se limunčići ohlade, umakati ih u hladan sirup i kristal šećer.

Naši proizvodi

Limunovi

Koraci pripreme

Od svih sastojaja umesiti testo, staviti ga u frižider 2 sata.

Izvaditi ga iz frižidera, razvaljati oklagijom i okruglom modlicom vaditi kružiće, u koje se stavlja kašika fila (umutiti belanca, dodati šećer, na kraju koru od limuna i mlevene bademe).

Oblikovati limunčiće, stavljati na pleh obložen pek papirom i ispeći 20 min. na temperaturi 160 stepeni.

Kada se limunčići ohlade, umakati ih u hladan sirup i kristal šećer.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept