burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaMera je pleh od rerne

Limun pita (posno)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
Mera je pleh od rerne

Sastojci

Kore:

30 ml ulja

3 kašike meda

150 g šećera

2 dl mlake vode

1 kašičica C sode bikarbone

500 g brašna

Fil:

500 ml vode

6 kašika šećera

3 kašike C pšeničnog griza

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

5 C vanilin šećera

narendana korica 2 limuna

sok jednog limuna

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Limun pita (posno)

Koraci pripreme

Od sastojaka za kore zamesiti testo, ostaviti da odstoji 15 minuta pa rastegliti i ispeći tri kore.

Peku se oko 10 minuta na 180 stepeni, u zavisnosti od rerne. Treba da ostanu relativno svetle.

Za fil u 500 ml vode dodati šećer i griz i ukuvati. Ohladiti pa u to dodati 250 g margarina umućenog sa: 250 g C šećera u prahu, 5 vanilin šećera, narendanom koricom 2 limuna i sokom jednog limuna. Sve dobro sjediniti mikserom.

Fil podeliti na dva dela pa filovati kore.

Završiti korom i preliti glazurom od čokolade.

Naši proizvodi

Limun pita (posno)

Koraci pripreme

Od sastojaka za kore zamesiti testo, ostaviti da odstoji 15 minuta pa rastegliti i ispeći tri kore.

Peku se oko 10 minuta na 180 stepeni, u zavisnosti od rerne. Treba da ostanu relativno svetle.

Za fil u 500 ml vode dodati šećer i griz i ukuvati. Ohladiti pa u to dodati 250 g margarina umućenog sa: 250 g C šećera u prahu, 5 vanilin šećera, narendanom koricom 2 limuna i sokom jednog limuna. Sve dobro sjediniti mikserom.

Fil podeliti na dva dela pa filovati kore.

Završiti korom i preliti glazurom od čokolade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept