0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
200 g masti
200 g šećera
2 jaja
3 kašike kiselog mleka
1 kašičica C sode bikarbone
500 g brašna
400 g višanja
100 g šećera
5 kašika mlevenog keksa
1 kašika C griza
C šećer u prahu
1 kesica C vanilin šećera
Umutiti mast sa šećerom i jajima u penastu masu, dodati kiselo mleko i postepeno dodavati brašno.
Ako zatreba još, da se testo ne lepi,dodajte. Mera od 500 g je okvirna.
Višnje izmiksajte sa šećerom, dodajte keks i griz.
Dve trećine testa stavite u pleh, namažite filom i pokrijte trakama od testa.
Pecite na na 170 C oko pola sata.
Umutiti mast sa šećerom i jajima u penastu masu, dodati kiselo mleko i postepeno dodavati brašno.
Ako zatreba još, da se testo ne lepi,dodajte. Mera od 500 g je okvirna.
Višnje izmiksajte sa šećerom, dodajte keks i griz.
Dve trećine testa stavite u pleh, namažite filom i pokrijte trakama od testa.
Pecite na na 170 C oko pola sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.