0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
oko 40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 40
4 jaja
6 šoljica šećera
3 šoljice ulja
3 šoljice mleka
8 šoljica brašna
1 C prašak za pecivo
5 većih jabuka
2 šoljice šećera
malo C šećera u prahu
Očistiti i izrendati jabuke, pa ih propržiti sa šećerom, bez dodavanja ulja.
Umutiti jaja, pa dodavati i ostale sastojke za koru i fino ih izmešati dok se ne dobije homogena smesa.
Polovinu smese izručiti u nauljen pleh i peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Kada je kora počela da se formira, izvaditi je iz rerne i propržene jabuke raporediti ravnomerno po njoj.
Zatim preko njih izručiti preostalu polovinu smese za koru i vratiti u rernu još oko 40 minuta.
Kada se pita ohladi, seći na kocke i pre služenja posuti C šećerom u prahu
Očistiti i izrendati jabuke, pa ih propržiti sa šećerom, bez dodavanja ulja.
Umutiti jaja, pa dodavati i ostale sastojke za koru i fino ih izmešati dok se ne dobije homogena smesa.
Polovinu smese izručiti u nauljen pleh i peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Kada je kora počela da se formira, izvaditi je iz rerne i propržene jabuke raporediti ravnomerno po njoj.
Zatim preko njih izručiti preostalu polovinu smese za koru i vratiti u rernu još oko 40 minuta.
Kada se pita ohladi, seći na kocke i pre služenja posuti C šećerom u prahu
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.