burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ledeni desert sa sladoledom od čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

250 g umućenog C Eskimko ledenog dezerta od čokolade

1/2 čaše kisele pavlake

2 dl punomasnog jogurta

3 kašike C prah šećera

10 g C želatina

50 g čokolade za kuvanje

1 dl soka od višanja

3 kašike C čvrstina

Ledeni desert sa sladoledom od čokolade

Koraci pripreme

Rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, (koji ste predhodno pripremili po uputstvu sa kesice i držali u frizu) dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite.

Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.

Zatim izvadite iz friza i u pripremljenu smesu dodajte seckanu čokoladu i lagano izmešajte.

U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili čvrstin (gustin) i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.

Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese.

Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Pre služenja desert okrenite na dugačku tacnu. Do služenja desert držite u frizu.

Naši proizvodi

Ledeni desert sa sladoledom od čokolade

Koraci pripreme

Rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, (koji ste predhodno pripremili po uputstvu sa kesice i držali u frizu) dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite.

Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.

Zatim izvadite iz friza i u pripremljenu smesu dodajte seckanu čokoladu i lagano izmešajte.

U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili čvrstin (gustin) i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.

Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese.

Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Pre služenja desert okrenite na dugačku tacnu. Do služenja desert držite u frizu.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept