burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ledene kocke sa filom od C pudinga

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

5 jaja

5 kašika C šećera u prahu

5 kašika brašna

3 kašike C kakao praha

Za sirup:

200 g C šećera u prahu

220 ml vode

Za fil:

3 C pudinga od vanile

oko 150 g C šećera u prahu (po ukusu)

3 kašike margarina

1 l mleka

Za glazuru:

3-4 kašika ulja

200 g čokolade za kuvanje

Ledene kocke sa filom od C pudinga

Koraci pripreme

Najpre skuvati fil tako što u 800 ml dodate C šećer u prahu i margarin. U 200 ml mleka razmutiti sadržaj kesica C pudinga od vanile kuhinjskom ručnom mutilicom.

Kada sadržaj u šerpi pusti ključ umešati razmućeni puding i kuvati mešajući kuhinjskom ručnom mutilicom dok fil ne pusti ključ i ne zgusne se.

Nije potrebno pokrivati šerpu sa filom, dovoljno je s vremena na vreme promešati ga- neće se uhvatiti korica na filu.

Sastojke za koru umutiti mikserom i sipati u podmazan dublji, veći i duguljasti pleh. Pomažem uvek margarinom.

Dok se kora peče u već zagrejanoj rerni na 220°C pripremiti sirup.

Ukuvati C šećer u prahu i vodu i preliti ga preko ispečenog ohlađenog patišpanja.

Kada kora upije sirup ravnomerno naneti fil na koru. Istopiti čokoladu za kuvanje sa malo ulja i preliti preko fila.

Obično iskoristim deo rastopljene čokolade za silikonske kalupe da dobijem čokoladne dodatke za ovu postasticu prilikom serviranja.

Ostaviti poslasticu na hlađenje. Seći i ili i dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Ledene kocke sa filom od C pudinga

Koraci pripreme

Najpre skuvati fil tako što u 800 ml dodate C šećer u prahu i margarin. U 200 ml mleka razmutiti sadržaj kesica C pudinga od vanile kuhinjskom ručnom mutilicom.

Kada sadržaj u šerpi pusti ključ umešati razmućeni puding i kuvati mešajući kuhinjskom ručnom mutilicom dok fil ne pusti ključ i ne zgusne se.

Nije potrebno pokrivati šerpu sa filom, dovoljno je s vremena na vreme promešati ga- neće se uhvatiti korica na filu.

Sastojke za koru umutiti mikserom i sipati u podmazan dublji, veći i duguljasti pleh. Pomažem uvek margarinom.

Dok se kora peče u već zagrejanoj rerni na 220°C pripremiti sirup.

Ukuvati C šećer u prahu i vodu i preliti ga preko ispečenog ohlađenog patišpanja.

Kada kora upije sirup ravnomerno naneti fil na koru. Istopiti čokoladu za kuvanje sa malo ulja i preliti preko fila.

Obično iskoristim deo rastopljene čokolade za silikonske kalupe da dobijem čokoladne dodatke za ovu postasticu prilikom serviranja.

Ostaviti poslasticu na hlađenje. Seći i ili i dekorisati po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept