0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 jaja
250 g šećera
200 ml ulja
150 g suvog grožđa
200 ml crnog vina
350 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica cimet šećera
50 g rendane čokolade
50 g margarina za premazivanje
100 g prezle
C šećer u prahu
Odvojiti belance od žumanca. Umutiti polovinu šećera sa žumancimam dodati kesicu cimet šećera.
Kada se dobije glatka masa dodati ulje i nastavi mešanje.
Belanca dobro umutiti, pa dodati ostatak šećera da se dobije čvrst sneg.
Sneg od belanaca prebaciti u posudu sa žumancima i sve se lagano promešati.
Dodati suvo grožđe i vino i sve dobro promešati.
Uz mešanje dodati brašno i C prašak za pecivo.
Modlu za kuglof premazati margarinom i posuti prezlama.
U modlu sipati pola mase, pa posuti rendanom čokoladom, a zatim preko dodati ostatak mase.
Kuglof peći na 175 stepeni oko 60 minuta.
Pečen kuglof izvaditi iz modle dok je vruć i posuti C šećerom u prahu
Odvojiti belance od žumanca. Umutiti polovinu šećera sa žumancimam dodati kesicu cimet šećera.
Kada se dobije glatka masa dodati ulje i nastavi mešanje.
Belanca dobro umutiti, pa dodati ostatak šećera da se dobije čvrst sneg.
Sneg od belanaca prebaciti u posudu sa žumancima i sve se lagano promešati.
Dodati suvo grožđe i vino i sve dobro promešati.
Uz mešanje dodati brašno i C prašak za pecivo.
Modlu za kuglof premazati margarinom i posuti prezlama.
U modlu sipati pola mase, pa posuti rendanom čokoladom, a zatim preko dodati ostatak mase.
Kuglof peći na 175 stepeni oko 60 minuta.
Pečen kuglof izvaditi iz modle dok je vruć i posuti C šećerom u prahu
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.