burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kuglof sa vinom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

3 jaja

250 g šećera

200 ml ulja

150 g suvog grožđa

200 ml crnog vina

350 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica cimet šećera

50 g rendane čokolade

50 g margarina za premazivanje

100 g prezle

Dekoracija:

C šećer u prahu

Kuglof sa vinom

Koraci pripreme

Odvojiti belance od žumanca. Umutiti polovinu šećera sa žumancimam dodati kesicu cimet šećera.

Kada se dobije glatka masa dodati ulje i nastavi mešanje.

Belanca dobro umutiti, pa dodati ostatak šećera da se dobije čvrst sneg.

Sneg od belanaca prebaciti u posudu sa žumancima i sve se lagano promešati.

Dodati suvo grožđe i vino i sve dobro promešati.

Uz mešanje dodati brašno i C prašak za pecivo.

Modlu za kuglof premazati margarinom i posuti prezlama.

U modlu sipati pola mase, pa posuti rendanom čokoladom, a zatim preko dodati ostatak mase.

Kuglof peći na 175 stepeni oko 60 minuta.

Pečen kuglof izvaditi iz modle dok je vruć i posuti C šećerom u prahu

Naši proizvodi

Kuglof sa vinom

Koraci pripreme

Odvojiti belance od žumanca. Umutiti polovinu šećera sa žumancimam dodati kesicu cimet šećera.

Kada se dobije glatka masa dodati ulje i nastavi mešanje.

Belanca dobro umutiti, pa dodati ostatak šećera da se dobije čvrst sneg.

Sneg od belanaca prebaciti u posudu sa žumancima i sve se lagano promešati.

Dodati suvo grožđe i vino i sve dobro promešati.

Uz mešanje dodati brašno i C prašak za pecivo.

Modlu za kuglof premazati margarinom i posuti prezlama.

U modlu sipati pola mase, pa posuti rendanom čokoladom, a zatim preko dodati ostatak mase.

Kuglof peći na 175 stepeni oko 60 minuta.

Pečen kuglof izvaditi iz modle dok je vruć i posuti C šećerom u prahu

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept