burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kuglof

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

4 jajeta

4 šoljice šećera

4 šoljice brašna

3 šoljice ulja

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

aroma vanile

3 štangle iseckane čokolade za kuvanje

Preliv:

100 g C šećera u prahu

malo soka od limuna

Kuglof

Koraci pripreme

Umutiti jaja, dodati šećer, aromu vanile i C vanilin šećer.

Kada se dobro umuti (kada masa pobeli) dodati ulje i još malo mutiti.

Na kraju špatulom umešati brašno i C prašak za pecivo. Sipati u podmazan kalup za kuglof.

Prilikom sipanja sipati deo mase, pa posuti komadićima čokolade, pa opet masa, pa komadići čokolade dok se masa ne potroši.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta (prilagoditi svojoj rerni - proveriti čačkalicom da li je testo pečeno).

Kada se kuglof izvadi iz kalupa preliti ga šećernim prelivom.

U posudu staviti šećer, dodati malo soka od limuna, umutiti kašikom i preliti preko kolača (nije važno da li je kolač topao ili hladan).

Ukoliko vam ovaj preliv bude redak dodajte malo šećera, ako je pregust dodati soka od limuna.

Naši proizvodi

Kuglof

Koraci pripreme

Umutiti jaja, dodati šećer, aromu vanile i C vanilin šećer.

Kada se dobro umuti (kada masa pobeli) dodati ulje i još malo mutiti.

Na kraju špatulom umešati brašno i C prašak za pecivo. Sipati u podmazan kalup za kuglof.

Prilikom sipanja sipati deo mase, pa posuti komadićima čokolade, pa opet masa, pa komadići čokolade dok se masa ne potroši.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta (prilagoditi svojoj rerni - proveriti čačkalicom da li je testo pečeno).

Kada se kuglof izvadi iz kalupa preliti ga šećernim prelivom.

U posudu staviti šećer, dodati malo soka od limuna, umutiti kašikom i preliti preko kolača (nije važno da li je kolač topao ili hladan).

Ukoliko vam ovaj preliv bude redak dodajte malo šećera, ako je pregust dodati soka od limuna.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept