burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Krofne punjene pudingom od čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

3 dcl toplije vode

3 kašike šećera

2 ravne kašike suvog vakumiranog kvasca

2,5 kašike rastopljenog margarina

Za fil:

3 C pudinga od čokolade

1 l mleka

šećera po želji

par kašika margarina

C šećer u prahu, po sopstvenoj želji

Krofne punjene pudingom od čokolade

Koraci pripreme

Najpre skuvati fil od litre mleka, par kašika margarina, tri C pudinga od čokolade i sa šećerom po želji tako što ćete u posebnu šerpicu sipati 800 ml mleka, šećer po želji i margarin i ostaviti da proključa.

U posebnu posudu razmutite 200 ml mleka sa tri C pudinga od čokolade i u ključalo mleko sipajte puding, smanjite temperaturu i mešajte dok fil ne pusti ključ i zgusne se.

Krofne vole toplotu i strpljenje.Takođe, zahtevaju veoma mekano testo koje se ne lepi.

Zamesite testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da se udupla.

Uduplano testo razvucite oklagijom i vadite krofne modlom.

Ostavite ih da narastu, meni je oba puta bilo potrebno po 15 minuta.

Pržite ih pažljivo, na umerenoj temperaturi.

Naši proizvodi

Krofne punjene pudingom od čokolade

Koraci pripreme

Najpre skuvati fil od litre mleka, par kašika margarina, tri C pudinga od čokolade i sa šećerom po želji tako što ćete u posebnu šerpicu sipati 800 ml mleka, šećer po želji i margarin i ostaviti da proključa.

U posebnu posudu razmutite 200 ml mleka sa tri C pudinga od čokolade i u ključalo mleko sipajte puding, smanjite temperaturu i mešajte dok fil ne pusti ključ i zgusne se.

Krofne vole toplotu i strpljenje.Takođe, zahtevaju veoma mekano testo koje se ne lepi.

Zamesite testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da se udupla.

Uduplano testo razvucite oklagijom i vadite krofne modlom.

Ostavite ih da narastu, meni je oba puta bilo potrebno po 15 minuta.

Pržite ih pažljivo, na umerenoj temperaturi.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept