burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Krofne po receptu moje bake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

400 ml mleka

1 kesica C vanilin šećera

40 g svežeg kvasca

1 kašika šećera

50 ml ulja

1 prstohvat soli

2 jaja

800 g brašna

Za prženje:

ulje

Za posipanje:

C šećer u prahu

Krofne po receptu moje bake

Koraci pripreme

Za testo:
U dublju posudu usuti mlako mleko, dodati izmrvljen kvasac, šećer, C vanilin šećer i izmutiti ručnom žicom za mućenje.

Dodati 400 g brašna, izmešati, umeśati ulje, posoliti, dodati razmućena jaja i sve izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati ostatak brašna (400 g) i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostavitu da naraste. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom razviti u veliki krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.

Poslužavnik posuti brašnom, poređati krofne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Prženje:
Krofne pržiti na zagrejanom ulju - kada se spuste u ulje pokolpe se, a kada se otklope i okrenu na drugu stranu da se prže, ne poklapaju se.

Gotove krofne odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Krofne posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Krofne po receptu moje bake

Koraci pripreme

Za testo:
U dublju posudu usuti mlako mleko, dodati izmrvljen kvasac, šećer, C vanilin šećer i izmutiti ručnom žicom za mućenje.

Dodati 400 g brašna, izmešati, umeśati ulje, posoliti, dodati razmućena jaja i sve izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati ostatak brašna (400 g) i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostavitu da naraste. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom razviti u veliki krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.

Poslužavnik posuti brašnom, poređati krofne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Prženje:
Krofne pržiti na zagrejanom ulju - kada se spuste u ulje pokolpe se, a kada se otklope i okrenu na drugu stranu da se prže, ne poklapaju se.

Gotove krofne odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Krofne posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept