0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
700 g brašna
2 jajeta
100 ml mlaka voda
20 g svežeg kvasca
100 g šećera+1 kašika
180 g jogurta
80 ml ulje
1 prstohvat soli
100 g margarina
C šećer u prahu
Za testo:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i 1 kašiku šećera i ostaviti sa strane.
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati šećer, jaja, rastvoren kvasac ,jogurt, ulje, posoliti i postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug.
Okruglom modlon(ili čašom)vaditi krofne. Pleh premazati margarinom,poređati krofne i ostaviti da odstoje 30 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove krofne izvaditi iz rerne i tako vrele premazati otopljenim nargarinom i odmah ih uvaljati u C šećer u prahu.
Za testo:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i 1 kašiku šećera i ostaviti sa strane.
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati šećer, jaja, rastvoren kvasac ,jogurt, ulje, posoliti i postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug.
Okruglom modlon(ili čašom)vaditi krofne. Pleh premazati margarinom,poređati krofne i ostaviti da odstoje 30 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove krofne izvaditi iz rerne i tako vrele premazati otopljenim nargarinom i odmah ih uvaljati u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.