0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 40 kiflica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 40 kiflica
1 kockica kvasca svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 jaja
1 kašičica soli
150 ml ulja
125 g margarina
oko 1 kg brašna
300 g eurokrema
100 g mlevenog keksa
150 g C šećera u prahu
1/2 l mleka
Umesiti testo od jaja, ulja, soli, šećera, kvasca, toplog mleka i brašna. Pustite da testo odmori pola sata.
Potom praviti kiflice i filovati ih sa eurokremom koji smo izmešali sa mlevenim keksom.
Pre pečenja kiflice premazati sa otopljenom margarinom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C oko 10-tak minuta.
Izvaditi pečene kiflice i ponovo ih premazati otopljenim margarinom.
Ohlađene posuti C šećerom u prahu.
Umesiti testo od jaja, ulja, soli, šećera, kvasca, toplog mleka i brašna. Pustite da testo odmori pola sata.
Potom praviti kiflice i filovati ih sa eurokremom koji smo izmešali sa mlevenim keksom.
Pre pečenja kiflice premazati sa otopljenom margarinom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C oko 10-tak minuta.
Izvaditi pečene kiflice i ponovo ih premazati otopljenim margarinom.
Ohlađene posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.