0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
4 jabuke( veće)
2 kašike limunovog soka
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice burbona od vanile
1 C vanilin šećer
160 g brašna
100 g braon šećera
1 prstohvat soli
100 g putera
sladoled od vanile
C šećer u prahu za dekoraciju
Jabuke oljuštiti i iseći na male kockice.
Pomešati ih sa limunovim sokom, C vanilin šećerom, cimetom, burbon vanilom. Ostaviti kratko da odstoje.
Pomešati brasno, šećer, so, dodati puter iseckan na kockice (prethodno ga ostavite na sobnoj temperaturi).
Kratko sa rukama mesiti da se dobije rastresita smesa.
Može se peći u malim keramičkim kalupima ili u jednom većem. Kalupe podmazati sa puterom.
Staviti malo testa, pa onda jabuke i na kraju ostatak testa.
Peći 20 minuta na 200°C.
Jabuke oljuštiti i iseći na male kockice.
Pomešati ih sa limunovim sokom, C vanilin šećerom, cimetom, burbon vanilom. Ostaviti kratko da odstoje.
Pomešati brasno, šećer, so, dodati puter iseckan na kockice (prethodno ga ostavite na sobnoj temperaturi).
Kratko sa rukama mesiti da se dobije rastresita smesa.
Može se peći u malim keramičkim kalupima ili u jednom većem. Kalupe podmazati sa puterom.
Staviti malo testa, pa onda jabuke i na kraju ostatak testa.
Peći 20 minuta na 200°C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.