burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Krambl sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

4 jabuke( veće)

2 kašike limunovog soka

1/2 kašičice cimeta

1/2 kašičice burbona od vanile

1 C vanilin šećer

160 g brašna

100 g braon šećera

1 prstohvat soli

100 g putera

sladoled od vanile

C šećer u prahu za dekoraciju

Krambl sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oljuštiti i iseći na male kockice.

Pomešati ih sa limunovim sokom, C vanilin šećerom, cimetom, burbon vanilom. Ostaviti kratko da odstoje.

Pomešati brasno, šećer, so, dodati puter iseckan na kockice (prethodno ga ostavite na sobnoj temperaturi).

Kratko sa rukama mesiti da se dobije rastresita smesa.

Može se peći u malim keramičkim kalupima ili u jednom većem. Kalupe podmazati sa puterom.

Staviti malo testa, pa onda jabuke i na kraju ostatak testa.

Peći 20 minuta na 200°C.

Naši proizvodi

Krambl sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oljuštiti i iseći na male kockice.

Pomešati ih sa limunovim sokom, C vanilin šećerom, cimetom, burbon vanilom. Ostaviti kratko da odstoje.

Pomešati brasno, šećer, so, dodati puter iseckan na kockice (prethodno ga ostavite na sobnoj temperaturi).

Kratko sa rukama mesiti da se dobije rastresita smesa.

Može se peći u malim keramičkim kalupima ili u jednom većem. Kalupe podmazati sa puterom.

Staviti malo testa, pa onda jabuke i na kraju ostatak testa.

Peći 20 minuta na 200°C.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept